במידה והתקבלה רק במהלך תקופת הפגרה מכתב התראה על בסיס סעיף 81 א' רבתי לחוק ההוצל"פ בטרם פתיחת בהליכי משפט להגשת תובענה על סכום קצוב, האם ימי הפגרה נספרים או לא כמענה למכתב מטעם הנתבע בתקופה הנקובה תוך 30 יום רק מה-1 לספטמבר ואילך או שהמענה למכתב חייב להיות בפגרה עצמה והימים נספרים מחודש קבלת המכתב/אזהרה? בנוסף אציין כי הבנק תובע לכאורה על 50,000 ש"ח, אך בפועל במכתב עצמו הבנק מאיים לכאורה לפרוע את כל המסגרת וההלוואות הקיימות הגבוהות הרבה יותר מסכום זה ולכאורה אני למדה מזה שזה ייעשה באותו הליך וכי מכתב ההתראה יהיה תקף לכך, זה הגיוני וחוקי? האם נוסח המכתב חוקי לכאורה כשלעצמו עפ"י סעיף 81א' באשר תקרת התביעה בהליך זה הינו רק 50,000 ש"ח בהוצל"פ וכי כל סכום ההלוואה והמסגרת גבוה הרבה יותר מזה במידה והדבר ייתבע מהלקוח מהבנק לכאורה? האם זה חוקי ומדוע לכאורה הבנק לא מאיים כבר לתבוע לכאורה את כל הכסף בהלוואות ובמסגרת לפירעון בפעם אחת וזהו ועושה זאת במכתב התראה רגיל מן השורה על כל הכסף ורק בא לאיים בתביעה על 50,000 ש"ח? האם הבנק מנסה לכאורה לחסוך בהליכי משפט על חשבון הלקוח במקום בהליך רגיל ולרקוד על 2 חתונות שלא כחוק לכאורה? כלומר האם בסוגיה הזו הבנק נוהג לכאורה שלא כדין באיום בתביעה על כל החוב במכתב ההתראה כאשר מצד שני הוא שולח באותו מכתב לסכום קצוב עפ"י 81 א' הנ"ל ותובע רק על 50,000 ש"ח ומאיים לכאורה בנוסף על רישום הדבר במוסדות שונים על ההליך שנפתח? האם יש למשהו מזה לכאורה משמעות ונפקות? תודה רבה על המענה ושבוע טוב
שליחת מכתב ההתראה הנו הליך חובה בטרם הגשת תביעה על סכום קצוב בלשכת ההוצל"פ אולם ימי הפגרה אינם נכללים בהליכים משפטיים בלבד ולא בהליכים קודמים כמו תגובה למכתב ההתראה.
לדוג' ימי הפגרה אינם נכללים בספירת 30 הימים להגשת התנגדות לתביעה על סכום קצוב.
הבנק רשאי לתבוע ללא הליך קודם בבימ"ש באמצעות תביעה על סכום קצוב עד ל50,000 ש"ח בלבד. במידה והתביעה עולה על הסכום הנ"ל עליו להגיש תביעה בסדר דין מקוצר לביהמ"ש, אולם עומדת בפניו אפשרות נוספת להגיש נגדך יותר מתביעה אחת על סכום קצוב במידה ועילות התביעה שונות. הבנק רשאי לתבוע בנפרד את סכום ההלוואה בתביעה על סכום קצוב ובנוסף בתביעה נוספת על סכום קצוב בגין הלוואה אחרת שקיבלת או חריגה מאשראי שניתן לך וכד' .
חשוב מאוד שתנסה להגיע להסדר בטרם פתיחת תיקי הוצל"פ נגדך ותקבל ליווי משפטי בטרם החוב יאמיר בגין תוספות של שכ"ט ,ריביות , הצמדה ואגרת פתיחת תיקים בהוצל"פ.
בהצלחה
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר