האם נהוג בתמ"א 38 לחייב את היזם שחשבון הפרויקט ינוהל בבנק במתכונת של "ליווי סגור" והבנק יפקח על ההכנסות וההוצאות של היזם בגין הפרויקט? האם נהוג לחייב את היזם למכור דירות רק לאחר קבלת היתר בנייה? האם יכול להיות לדיירים איזה שהוא נזק \ חובה לדיירים החדשים במידה והיזם פושט רגל \ "בורח" לאחר שמכר את כל הדירות החדשות על הגג? האם משכנתא שהיזם לוקח מסכנת רק את היחידה הרישומית ומצב של פשיטת רגל לא משפיע על כלל הדיירים?
שלום רב,
ראשית נשאלת השאלה האם הפרויקט בליווי בנקאי או לאו. היה ובליווי בנקאי כל הכספים של רוכשי הדירות נכנס לחשבון סגור היה ומדובר בפרויקט שאינו בליווי בנקאי צריך לייצר טכניקה לפיה הכספים יוכנסו לחשבון סגור .
בכול הנוגע למכירת הדירות לפני היתר - צריך להבחין בין רישום הערות אזהרה על הרכוש המשותף אותם יש לחלק לשלבים ומועדים לבין מכירה של דירה אשר לגביה קשה לאכוף האם בוצעה או לאו מכירה.
כמובן שיכול להיות לבעלים אחריות אלא אם מצוין במפורש בהסכם המכר של היזם עם רוכשי הדירות שהאחרונים לא יוכלו לבוא בטענות לבעלים ולכן לא יהיו להם יריבות עם מי מהבעלים בכול הנוגע לרכישת הדירה מהיזם.
משכנתא שהיזם לקוחת מסכנת את היחדיה הרישומית ולמעט מימושה של היחידה הרישומית לא יהיה ניתן לבוא אל הבעלים בכול דרך שהיא
בברכה
עו"ד גיא פרבמן
גיא פרבמן משרד עורכי דין
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד נריה כהן
053-9386043
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
אם זה לפני תחילת עבודות אז בעלי הדירות ואם אחרי תחילת עבודות אז היזם. לפעמים היזמים מסכימים לתקן גם לפני תחילת העבודות תראה מה כתוב בחוזה וגם אם לא כתוב תמיד אפשר לנסות ולבקש מהיזם...
המשך תשובה