1. הבנתי שהמועד להגשת התנגדות הוא לאחר הגשת הבקשה להיתר הבניה לפי תמ"א 38/2. האם היזם מגיש את הבקשה להיתר הבניה מיד לאחר שנחתם חוזה עם ״רוב מוסכם״ של בעלי הדירות, או שהיזם מגיש את הבקשה בשלב מאוחר יותר? 2. בבנין שלנו 12 דירות, ונציגות הבנין וחלק מבעלי הדירות מתכוננים כבר לחתום על חוזה עם היזם בתוך מספר ימים. ונכון לעכשיו שלושה מבעלי הדירות (25%) מתנגדים להקטנת שטח הדירות כתנאי מוקדם לקיום התכנית (הקטנת הדירות ב-11%). יש אם כך, רוב של 75% בלבד. האם יש במצב זה רוב מוסכם לקידום התכנית? ומדוע במצב זה עורך הדין המלווה את הפרוייקט מאפשר חתימה על החוזה? 3. מהם הקריטריונים להגשת התנגדות לתמ״א 38/2 - או במלים אחרות, אילו סיבות נחשבות מוצדקות במסגרת התנגדות מסוג זה?
1. מייד לאחר שנחתם הסכם היזם מתחיל לעבוד על תכנון. יש עיריות שזה הולך זריז יותר כמו ת"א ברובעים 3 ן - 4 ויש עיריות שזה לוקח יותר זמן.
יש ערים, שעל מנת למצות את הזכויות יש להכין קודם להיתר, תב"י (בני ברק ברוב העיר,בת ים בחלקים מסויימים וכו').
2. לא ניתן להגיש היתר לתמ"א2 ב- 75%. במקרים רבים מתקמים לחתימה גם, כשיש רוב מ- 80% מתוך הבנה שעם התקדמות התהליך, יצטרפו בעלי דירות נוספים.
3. השאלה כללית מידי. בגדול ניתן להגיש התנגדות לועדה במקרים שבהם תוכל להוכיח פגיעה בזכויות שלך.
בהצלחה
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד נריה כהן
053-9386043
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
ככלל בפינוי בינוי מקובל לתת תמורות דומות ולא לבצע אפליה בין הבניינים. שונה הדבר אם יש שוני קיצוני ממש בין החלקות במצב הקיים כגון בית דו משפחתי שנכנס ביחד עם בניין בבנייה רוויה 4 קומות עם צפיפות גבוהה ...
המשך תשובה