שלום רב, אני בעלת דירה בפרויקט תמא 1 חיזוק. חתמנו על הסכם עם יזם לפני שנים רבות. יש היתר, וכעת היזם מבקש שנחתום על מסמכי ליווי לפרויקט עבור קרן חוץ בנקאית וחברת ביטוח. היזם מעוניין לקחת משלים הון כי אין לו הון עצמי מספיק ולרשום שעבוד שני על חלקת הרכוש המשותף. בהסכם התמ"א כתוב שהיזם רשאי לקחת construction loan בתנאים מקובלים בשוק. אינני מעוניינת לחתום על מסמכי הליווי שכן אין לי עניין לשעבוד נוסף על הרכוש המשותף וגם חשוב לי שהיזם יביא גם כסף מהבית וייקח סיכון. עו"ד הדיירים והיזם מאיימים עליי בתביעה כי טוענים שסעיף הליווי בחוזה מחייב אותי לחתום. האם מדובר בהתנגדות לגיטימית? האם ב"כ הדיירים לא אמור למנוע את זה? האם זו לא הפרת חוזה מצד יזם שהצהיר שהוא בעל איתנות פיננסית לביצוע הפרויקט? האם זה הגיוני שהיזם ימנף את הפרויקט ברמה כזו ויחייב את הבעלים לספק לו שעבוד שני?
1. אם יש ליווי מלא לפרוייקט, כלומר רכושי הדירות יקבלו ערבות או פוליסת ביטוח עפ"י המכר- מצבכם טוב .
2. לא אמרת מיהו המשלים הון. אם מדובר באותה קרן שנותנת את השיעבוד הראשון אז בכלל לא אמורה להיות בעיה.
3. אם מדובר במשלים הון חיצוני, פחות טוב, כי נכנס כאן גורם שלישי ואת זה צריך לבדוק. כגאי שתיגש להסכם הראשוני האם הדבר הוסכם מראש בהסכם.
4. תמ"א 38 מסוג חיזוק הוא פרוייקט קשה ומורכב מבכל הבחינות. ביצועית, תיכנונית, קניינית. אין סיבה להקשות עוד את התהליך בשיעבוד שני של צד שלישי .
בהצלחה
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד נריה כהן
053-9386043
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
לשאלה הזו יש להתייעץ עם אדריכל שיבדוק גם מועד קבלת היתר הבניה וגם מדיניות העיר באיזור שלכם מכוח תוכנית מקומית או מדיניות....
המשך תשובה