שלום מרי, קנינו דירה בבניין שבתהליך תמ"א, דירה להשקעה כי מכרנו את הבית שלנו ולא מצאנו דירה עבורנו אז קנינו דירה ואנחנו שוכרים דירה במקום אחר. את הדירה בתמ"א השכרנו לזוג והודענו להם מראש כמובן שהבניין בשיפוץ, הוא כבר התחיל את השיפוץ לפני השכירות והם ראו וחתמו על חוזה שאומר שהבניין בתמ"א והוא מודע לכל מה שכרוך בשיפוץ כזה: אי נוחות, רעש וכו'. בלי קשה לזה יש בעיות עם הקבלן שמבצע את העבודות, הוא יום עובד, יום לא, יש בלגן כנראה יותר מן הרגיל והדייר שלנו מתלונן כרגע על המחיר, למעשה הוא הוריד לנו 1000 ש"ח על דעת עצמו ולמעשה הפר בכך את החוזה. ניסינו לדבר עם החברה שתשלם לנו את ההפרשים בגלל הבלגן בבניין והם לא מוכנים, הם אומרים שכך זה תמ"א ואין שום דבר חריג, לפעמים יש עיכובים, יש דברים לא צפויים וכו'. הסברנו לדייר ואפילו אפשרנו לו לחפש דירה חדשה ונפתור אותו מהחוזה לא הסכמנו להוריד לו את השכירות כי יש לנו התחייבות של משכנתא על הדירה. הוא לא מוכן, לאחר שיחות ארוכות הסכמנו להוריד לו 500 ש"ח וגם זה לא מקובל עליו. הוא לא משלם לנו את מלוא הסכום כי הוא טוען שהוא גר בתנאים לא טובים, דבר שהוא ידע מראש. מה עושים? הוא אומר שהוא יעבור רק שהוא ימצא דירה ודורש גם עלויות של הובלה.... אני לא אוהבת מלחמות, אבל הוא לא נותן לנו שום אפשרות.. מה לעשות?
מיכל שלום רב,
לשאלתך, התשובה תלויה בהסכמות שהגעת אליהם עם המשכיר ומה קובע ההסכם מול היזם- האם עליו לשאת בעליות הפגיעה בדמי השכירות (תלוי מה נקבע בהסכם).
עוד שאלה היא האם כאשר השכרת את הדירה, מחיר השכירות גילם את תקופת הבנייה, שכן אז דמי השכירות לרוב מופחתים (לא חובה- תלוי מו"מ), השוכרים בד"כ מבקשים הפחתה בדמי השכירות בתקופת הבנייה. בהסכם מול היזם יש לבדוק אם ישנה התייחסות למקרה כזה והאם הבעלים מקבלים פיצוי.
במידה וההפחתה בדמי השכירות אינה מקובלת עליכם, ומהכתוב משתמע שהמשכיר ידע על הבנייה והסכים בתנאים אלו לדמי השכירות, יתכן ולא יהיה מנוס מלהפעיל הליכים משפטיים נגדו, מומלץ להיוועץ עם עו"ד בצורה פרטנית .
בהצלחה,
מרי יעקובי, עו"ד - מנהלת פורום תמ"א 38
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד נריה כהן
053-9386043
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
לא בהכרח. לעיתים מסכימים בעלי הזכויות על סדר של בחירה בשיטה של כל הקודם זוכה וזה כאשר המשאבים מוגבלים כגון חניות/ מחסנים , מיקום וכו`. ...
המשך תשובה