מירי שלום. אנו גרים בבנין בן שלוש קומות המכיל שישה דיירים. אנו מתגוררים בקומה הראשונה, ומתחת לביתנו מסתרר חלל ריק הזהה מטבע הדברים בגודלו ובצורתו לדירתנו. עד עתה לא יוחסה בקרב השכנים חשיבות רבה לחלל זה, ולאחרונה החלו חלק מהדיירים לרמוז בדבר היותו של השטח רכוש משותף השייך גם להם, וברצונם (המוצהר לפחות) לבנות שם מחסנים לעצמם ולייתר השכנים. כמובן שאנו מתנגדים לכך נחרצות, ונראה מטעם ההגיון כי השטח שייך לקומה מתחתיה הוא נמצא (כמו לדוג' שזכויות בניה בגג ניתנות לגר בקומה האחרונה). אשמח לקבל את התיחסותך והתייחסות החוק והפסיקה בדבר הבעלות על שטח זה, ולמי ניתנות בו זכויות בנייה. בתודה מראש.
דוד שלום,
הנחת היסוד לפיה הזכויות בגג שיכות לדירה בקומה האחרונה- איננה נכונה!
הגג הינו חלק מהרכוש המשותףאלה אם הקבלן שבנה את הבניין מכר את הזכויות בגג רק לאחד הדיירים או לחלקם, כמו למשל לאלו שגרים מתחתיו ומעוניינים בעתיד להתרחב ולבנות עליו תוספות בנייה.
לעניין החלל מתחת לבית-יש לבדוק את התקנון של הבניין בו הינך מתגורר-תקנון הבית המשותף הוא מסמך מחייב המסדיר את יחסי השכנות בבניין בין בעלי הדירות. התקנון עוסק בזכויות וחובות הדיירים במסגרת השימוש שלהם ברכוש המשותף, בנוסף, יש לבדוק האם השטח עליו מדובר מוצמד כבר לאחת הדירות, במידה ולא, על פי סעיף 71ב(א) לחוק המקרקעין:
"...רשאים מי שבבעלותם שלושה רבעים מהדירות ושני שלישים מהרכוש המשותף צמוד לדירותיהם, להחליט בדבר הוצאה של חלקים מסויימים מהרכוש המשותף והצמדתם לדירה פלונית, לשם בניה שמטרתה הרחבת אותה דירה, וכן להחליט בדבר חלוקת זכויות הבניה הנדרשות לצורך זה"
בהצלחה,
מרי יעקובי, עו"ד - מנהלת פורום תמ"א 38
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד נריה כהן
053-9386043
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
צריכים ל ראות מה אומרות הוראות ההסכם עליו חתמת עם הדיירים. אם יש התייחסות לתשלומים מסוג זה אז לפי הוראות ההסכם. אם אין התייחסות אז יש לשאול האם תשלום ההיטל הינו כתוצאה ממימוש הפרויקט. אם התשובה חיוב...
המשך תשובה