אני ומשפחתי גרים בבניין בן שלוש קומות. מדובר בקומפלקס של בניינים המחוברים זה לזה עם קיר משותף וגינה משותפת גדולה. האם אנחנו יכולים לבצע תמ"א 38 והאם צריך את הסכמת הדיירים בכל הקומפלקס?
אורי שלום,
תמ"א 38 לא יכול בסמפר מקרים:
1. בניינים שקיבלו היתר בנייה עד 1/1/1980 ואינם בנויים על פי תקן 413
2. בניינים שקיבלו צו הריסה מבימ"ש
3. בניינים עד 2 קומות על שטח שעד 400 מ"ר
4. בניינים אשר לא מאוישים באופן קבוע
במידה והבניין שלכם אינו נכלל באחד מהסעיפים שפורטו לעיל, ניתן יהיה להוציא פרויקט תמ"א 38 בכפוף לאישור וועדה מקומית.
לעניין בניינים המחוברים בקיר משותף- סעיף 59 לחוק המקרקעין קובע כי :בית משותף המורכב ממבנים או מאגפים
(א) מקום שבית משותף מורכב ממבנים אחדים או מאגפים אחדים אשר לכל אחד מהם כניסה נפרדת או מיתקנים נפרדים (להלן - בית מורכב) ובעלי הדירות קבעו בתקנון כי הרכוש המשותף, כולו או חלק ממנו, שבתחומי כל מבנה או אגף יהיה צמוד לדירות שבאותו מבנה או אגף, או שהחזקתו וניהולו יהיו נפרדים, תחול חובת ההשתתפות בהוצאות ההחזקה והניהול של הרכוש המשותף כאמור, על בעלי הדירות שבאותו מבנה או אגף בלבד; בעלי הדירות רשאים לקבוע בתקנון שיקיימו אסיפה כללית ונציגות נפרדת לגבי אותו מבנה או אגף.
(ב) באין קביעה בתקנון כאמור בסעיף קטן (א), רשאי המפקח להורות כי בית מורכב יתנהל כאמור בסעיף קטן (א) אם נוכח שנסיבות הענין מצדיקות לעשות כן; הורה המפקח כאמור יקבע את חלקי הרכוש המשותף שיחול עליהם סעיף קטן (א).
(ג) אין בקביעה שבית מורכב יתנהל כאמור בסעיף קטן (א) כדי לגרוע מהוראות החוק החלות על הרכוש המשותף בבית כאמור, שהחזקתו וניהולו לא הופרדו.
בעניינכם, יש לבדוק בנסח כיצד רשום הקומפלקס ומה נקבע בתקנון הבית המשותף, גם אם תוכלו לבצע פרויקט תמ"א 38 רק בחלק שלכם של הבניין עדיין נדרשת בדיקת קונסטרוקטור כדי לוודא שאכן התוכנית ניתנת לביצוע.
מכיוון שהנושא מורכב ודורש התייחסות פרטנית, מומלץ לכם להיוועץ עם עו"ד בקיא בתחום.
מרי יעקובי, עו"ד - מנהלת פורום תמ"א 38
חברת עוה"ד אברהם ללום ושות'
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד נריה כהן
053-9386043
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
1. בתמ"א 38/1 נהוג לרשום הע"א על יחידה רישומית או על רכוש משותף ולשם כך יש להשיג רוב של 100% 2. יש יזמים שרושמים הערות, גם בתמ"א של חיזוק על הדירות עצמן ולא על הרכוש המשותף ובמקרה כזה אין דרישה של הט...
המשך תשובה