בהצעת תמ"א 38 מוצע לנו מתקן קומותיים (מכפיל-חניה) רק לשתי דירות-הגג החדשות שייבנו (שאר 8 הדירות הישנות יישארו ללא חניה). האם :(א) המיתקן מכפיל-החנייה יירשם בטבו כרכושן הבלעדי של שתי הדירות החדשות - והוצאות אחזקה ותיקון יהיו עליהן בלבד? או (ב): המיתקן ייחשב "רכוש משותף" שגם 8 הדיירים שהוא לא משרת אותם - חייבים בהוצאות אחזקה ותיקון ? בתודה - אנה.
אנה שלום,
השאלה מי יכול להשתמש בחנויות- היא תלוית הסכם- מה נקבע בחוזה עם היזם. מכפילי החנייה מוצמדים לדירות היזם - מטבע הדברים, החניות ירשמו גם בטאבו כצמודות לדירות היזם ויתר הדיירים לא יוכלו לעשות בהם שימוש, ומכאן גם הוצאות אחזקה וטיפול יחולו על הבעלים של החנויות ולא על יתר הדיירים.
בהליך הוצאת ההיתר, מכפילי החנייה הן חלק מההיתר וירשמו כרכוש המשותף, אף על פי כן, מכיוון שהן יוצמדו לדירות ספציפיות, ישאו אותן דירות, בעלויות האחזקה.
עסקת תמ"א 38 הינה עסקת נטו, ועל הדיירים לא צריך שיכולו הוצאות כלשהן !
כאן בא לידי ביטוי אחריותו של העו"ד שמייצג את הדיירים אשר עליו להקפיד שנטל עלויות האחזקה לא יחולו על יתא הדיירים אשר החנויות אינן בבעלותם.
מרי יעקובי, עו"ד - מנהלת פורום תמ"א 38
חברת עוה"ד אברהם ללום ושות'
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד נריה כהן
053-9386043
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
אין "חובה" למלא שאלון. יש הסכמות. מקובל שבתהליכים של התחדשות להשית את חבות המיסים על היזם. משום כך, על היזם לקבל תמונה מלאה של חשיפות המס של הדיירים ובעלי החנויות וזה לגיטימי לבקש /לדרוש מבעלי הנכסים ...
המשך תשובה