בבדיקה של הקבלן מול הרשויות נגלה כי העירייה הפקיעה חלק מהשטח שלנו לפני מס' שנים אך עד היום לא ביצעה בו שימוש. האם מהלך זה הינו חוקי? האם צריכה לפצות אותנו בעבור ההפקעה? ניתן לדרוש את השטח המופקע חזרה?
אפרים שלום,
לפי פקודת הקרקעות, שר האוצר (או מי שהוסמך על ידו), במקרה זה הרשות המקומית, הזכות להפקיע מקרקעין, כאשר במצב כזה חלה עליה חובת תשלום פיצויים.
חוק התכנון והבנייה מקנה לרשות זכות להפקיע מקרקעין שנועדו לצרכי ציבור כאשר בשלב הראשוני יעשה שינוי יעוד לצורך הציבור ובשלב השני ההפקעה לפי הייעוד החדש.
בעלי הקרקע זכאים לפיצוי בעד פגיעה בקרקע שלהם בשיעור ההפרש שבין שווי הקרקע לפני שינוי התוכנית לבין שווי הקרקע לאחר שינוי התוכנית.
בשלב זה של ההפקעה, חוק התכנון והבנייה מאפשר להפקיע עד 40% מהקרקע ללא תשלום פיצויים כשמדובר בהפקעה לצרכי גנים, ספורט, נופש, חינוך , תרבות בריאות ודת.
עוד אציין כי החוק קובע שהפקעה שיש עימה תמורה נחשבת מכירה לעניין חוק מס שבח, והפקעה שלא שולפ עבורה פיצוי אינו מהווה עסקה במקרקעין.
מומלץ לפנות לאיש מקצוע על מנת לבחון באופן פרטני את המקרה שלכם.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד נריה כהן
053-9386043
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
אם כוונתך פגיעה בדמי שכירות בתקופת הבניה, הרי שהתשלום בגין דמי השכירותשתקבל מהיזם, פטור ממס. עם זאת,ככל שדירה זו מדווחת לרשויות המס כדירת השכרה ואתה משלם עליה מס באחד מהמסלולים, כדאי שתתייעץ עם מומח...
המשך תשובה