שלום רב, בבניין שבו אני גר ישנם 8 דיירים. בבדיקה ראשונית שעשיתי יש 4 דיירים שמעוניינים בוודאות בהתקנת מעלית בבניין. בשתי דירות אחרות מתגוררים קשישים, שככל הנראה לא כשירים לתת את הסכמתם למהלך כזה. דייר נוסף הוא ראש ועד הבית שמתנגד למעלית, וכן עוד בעל דירה שמשכיר אותה, ועל כן תשובתו לא ניתנה עדיין. יש לי כמה שאלות: 1. בבניין שבו 8 דירות, האם מספיק לקבל הסכמה של 5 דיירים (62.5% מכלל בעלי הדירות בבניין) או שצריך לקבל הסכמה של 6 (75%)? 2. האם אפשר לקבל את אישורם של הדיירים הקשישים? אם לא, למי צריך לפנות? ליורשים (העתידיים)? לאפוטרופוס שלהם? 3. איך אפשר לבדוק היתכנות של החלת תמ"א 38 על התכנית, כך שדיירי הבניין יוכלו לבנות גם ממ"ד, בנוסף להתקנת המעלית?
יגאל שלום,
החוק קבע כי רוב של שני שלישים מבעלי הדירות בבניין המשותף יכולים להחליט על הקמת מעלית.
תנאי נוסף שהוצב הינו שניתן לקבל היתר בנייה לבניית המעלית לפי חוק התכנון והבנייה. למעשה המחוקק הציב בכך את הדרישה התכנונית כדרישה נוספת ומצטברת לדרישות האחרות.
תנאי נוסף שנקבע מחייב כי "ניתן להתקין את המעלית באופן שלא יהיה בו כדי לגרום פגיעה מהותית בדירות האחרות או בחלקן, ברכוש המשותף או בחזות הבית"
הסמכות להכריע בסכסוכים בנושא נמסרה למפקח על המקרקעין אשר לו סמכות ייחודית לדון .
לגבי הדיירים הקשישים- כפי שציינת ניתן לפנות ליורשים/לאפוטרופוס וכו'.
גבי החלת התמ"א- באם הבניין עומד בקריטריונים ניתן לפנות לאחת מהחברות בתחום לשם קבלת הצעה ומשפ להתקדם בתהליך.
בברכה,
קרן כהן בלחרסקי, עו"ד
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד נריה כהן
053-9386043
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
1. לא תוכלו לצאת לדרך בלי לקבל אישור בימ"ש לגבי הסכמות שלהם. נדרשת תביעה סרבנים והוכחה לביהמ"ש שאכן ניסיתם בכל דרך חוקית לאתרם ולא עלה בידיכם וכו`. 2. לגבי שכ"ט עו"ד- זו שאלה מסחרית ולא משפטית. לעיתי...
המשך תשובה