שלום, ברשותי דירה להשקעה שאותה אני משכיר. מדובר בבניין ישן (1973) שבו אין ממ"דים, אין מרפסות ואינו עומד בתקני רעידות אדמה. לאחרונה הוחל בבניין בהתקשרות עם קבלן לביצוע חיזוק כנגד רעיות אדמה + הוספת ממ"ד ומרפסת לכל דירה + שיפוץ כללי של הבניין (אינסטלציה, גינון וכו'). הבעיה היא שלא ניתן להוסיף דירות על גג הבניין, אלא רק בקומת הלובי (עמודים). מדובר בסה"F ב-2 דירות חדשות שניתן להוסיף ואי לכך הדירות החדשות לא מכסות את מימון כל העבודה. את ההפרש מתבקשים בעלי הדירות לשלם מכיסם. יש הסכמה של מעל 80% מהדירות. האם במקרה כזה בו הדירות החדשות לא מכסות את עלות העבודה ונדרש מימון של הדיירים בסכום לא מבוטל (כ-130 אלף ש"ח לכל דירה) עדיין אפשר לחייב את מי שמסרב לשלם בתשלום כזה? תודה, רועי.
שלום רב,
סוגיה כפי שהינך מציין, טרם נבחנה בפני המפקחת על המקרקעין, אך סבורני כפי שלא ניתן לחייב אדם שילקח שטח מדירתו לצורך בניית מעלית לחייב דייר סרבן לשלם בגין ביצוע תמ"א 38.
למרות כל שציינתי, בתום תקופת יישום תמ"א 38 ישנה תוכנית לחייב כל בעל דירה לחזק את הבניין היה ולא חוזק מכוח תמ"א 38 ובמקרה כאמור לא יוכל אף דייר להימנע מביצוע החיזוק.
בברכה וחג שמח
גיא פרבמן עו"ד ונוטריון
גיא פרבמן משרד עורכי דין
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד נריה כהן
053-9386043
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
הכל עניין של הסכמה. אם היזם קיבל חזקה בדירתך זה כנראה כי היה לכם הסכם שאומר את זה. יש לראות מה אומרות הוראות ההסכם. בהצלחה...
המשך תשובה