שלום וברכה, אנו הורים לילד בן 9 עברנו בתחילת השנה לעיר חדשה. במסגרת כך העברנו את הילד ביה״ס במסגרת מעבר לעיר אחרת, אציין כי בכיתה א-ב התנהגות הילד הייתה רגילה לחלוטין. בתחילת שנת הלימודים הנוכחית הילד השתלב מצוין בכיתה, לאחר כחודש וחצי המחנכת יצאה לחופשת לידה והגיע מורה מחליף שהועף ע״י ביה״ס לאחר פחות משבועיים בלבד, בזמן המורה המחליף התנהגות ילדנו התדרדרה בצורה קשה וקיצונית אלימות כלפי צוות ביהס וכלפי עצמו חוסר קבלת מרות. הסתבר כי המורה המחליף התעלעל בבננו (העמיד את בננו עם הפנים לקיר במשך שעות בנוכחות כל התלמידים, השפיל אותו במילים ״סתום את הפה״ ועוד.. ומשך בחוזקה לא פעם) לאחר שהמורה הועף אחת האימהות יצרה עמנו קשר ואמרה שהיא מרגישה חובה מוסרית לספר כי שמעה מהילדים שבני היה שעיר לעזלזל של הכיתה מצד המורה הסורר. לאחר מלחמה עיקשת שלי ושל בעלי העברו את בננו באמצע השנה לבית ספר אחר(אין ספק כי הילד נמצא היום במקום טוב הרבה יותר). כעת אנו מתמודדים עם השלכות ההתנהגות של המורה שהועף (הולכים לטיפול שעולה אלפי שקלים, משלמים מוניות לבית הספר החדש כי אין הסעות ואוטובוסים למקום)הלכנו לנוירולוג באופן פרטי ששלל בעיות נירולוגיות, ההוצאות גבוהות מאוד, מה שגרוע יותר שהילד חווה טראומה מהמורה שפגע בו. האם יש במקרה זה את מי לתבוע? משרד הבטחון או רשות מקומית?? גם היום אפילו הסעות בתשלום פרטי הרשות המקומית לא מוכנים לסייע ואין לביהס החדש אוטובוסים סדירים.
מציעה לכם לפנות ליועצת בית הספר כדי שיעשו בבית הספר ועדת שילוב בגלל קשיים רגשיים. בנך יהיה זכאי לסיוע רגשי ואם יש צורך גם לימודי באופן פרטני.
כדי להגיש תביעה צריך שיהיה תיעוד מקצועי וחינוכי. ככל שיהיו תיעוד לאורך זמן אפשר יהיה לבדוק אופציה להגשת עתירה. חשוב שזה יהיה עורך דין מומחה לחינוך.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
לגבי נושא ההסעה, אחרי שיעבור ועדת שיחוב תפנו לאגף החינוך בעירייה בנוגע להסעות
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר