ב 2006 ן 2007 שהיתי בחו"ל לצורך שליחות עם שלושת ילדי (במשך שנתיים) ולאחר מכן חזרנו לישראל. כשחזרנו הודעתי לביטוח לאומי שחזרתי כדי שיגבו ממני מחדש ביטוח לאומי אך לא בקשתי קצבת ילדים, לא הגשתי תביעה מחדש לביטוח לאומי מתוך הנחה שהזכויות שלי משולמות באופן אוטומטי ולא שמתי לב שלא משלמים לי את הקצבה למרות שהם היו חיבים לשלם (ככל הידוע לי אין צורך בתביעה מחודשת בזמן שחוזרים משליחות וכמו שביטוח לאומי ידעו להפסיק את הקצבה מיד כשהודענו להם על העזיבה חשבנו שהכל מסתדר ברגע שאנחנו מודיעים להם שחזרנו). כמובן שביטוח לאומי ידעו לגבות את הכסף המגיע להם ממנו אלא שאת קצבת הילדים שהגיעה לנו עבור אותה תקופה הם לא טרחו לשלם ואנחנו לא שמנו לב. עכשיו שנולד בני הרביעי ובתהליך האוטומטי נשלחה תביעה מבית החולים לקצבת ילדים לילד הרביעי נש'לח לי מכתב מבטוח לאומי שמזכה אותי רטואקטיבית על השנה האחרונה עבור שלושת הילדים ומסביר שלא מגיע לי שום סכום מעבר לכך כי הם לא אמורים לשלם רטואקטיבית עבור תביעות מעבר לשנה (מדובר ע"פ חשבוני בלמעלה מ 15000 ש"ח נוספים שהיינו אמורים לקבל ולא קבלנו עבור התקופה מאז חזרתנו לארץ). האם יש מה לעשות כדי לקבל קצבת ילדים על השנים בהם לא שולמה לי?האם באמת יש חובה לכל אדם שחוזר מחול לאחר תקופה לתבוע קצבת ילדים (כשקראתי באתר את המקרים שמתארים מתי יש לשלוח תביעה לא נאמר שצריך לתבוע מחדש כשחוזרים. בעקרון לכל הילדים הללו נשלחה תביעה ברגע שהם נולדו מבית החולים עוד לפני הנסיעה).
ילדים - שהות בחוץ לארץ
ילד השוהה בחו"ל תקופה העולה על 3 חודשים, אינו זכאי להמשיך ולקבל את הקצבה החל בחודש הרביעי לשהותו בחו"ל, אלא אם הוא או הוריו עונים על אחד התנאים הבאים:
א. אחד ההורים נשלח לחו"ל על ידי מעביד ישראלי, וממשכורתו מנוכים דמי ביטוח ומס הכנסה כחוק.
ב. אחד ההורים הינו עובד מקומי ישראלי.
ג. אחד ההורים או אחד הילדים מקבל טיפול רפואי בחו"ל, שלא ניתן לקבלו בארץ,כפוף לאישור רופא המוסד לביטוח לאומי.
אם אתם סבורים שאתם זכאים להמשיך ולקבל את הקצבה בעבור ילדכם השוהה בחו"ל, מסיבה אחרת, אנא פנו לסניף הביטוח הלאומי הקרוב למקום מגוריכם בישראל, כדי לברר את הזכאות לקצבה.
מיד עם חזרתכם מחו"ל לאחר תקופת שהייה של יותר מ- 3 חודשים, או לאחר סיום שליחות או שבתון, בידקו את זכאותכם לקצבת ילדים.
מבוטח השוהה במדינת אמנה, תיבחן זכאותו לקבלת תשלום קצבת ילדים במדינה שבה שוהים הילדים, בכפוף לתנאים המופיעים באמנה.
מדינה שעמה יש לישראל הסכם לבטחון סוציאלי.
מעבר לרטרו שנה כפי שנתנו לכם תוכלו לתבוע בבית הדין לעבודה.
הסיכויים לא גדולים אך שווה לנסות.
בהצלחה.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר