שלום, במידה ויש בבעלותי אתר מכירות, ואני רוצה לפתוח חדשה לשם אותה מטרה בדיוק, כלומר להעביר את האתר כמו שהוא ואת כל המערכת כפי שהיא לחברה חדשה(רק שהכל רשום על ח.פ חדש עם מסלקות חדשות וחשבון בנק חדש כמובן), ללא שום שינוי בעסק כלל, ועושה פירוק מרצון של החברה הישנה, אם יש טענות כלפי החברה הקודמת(כגון עיצומים כספיים *שעוד לא ניתנו לפני הפירוק*), האם ניתן להעביר אותם לחברה החדשה מאחר ומדובר באותה הפעילות בדיוק עם אותם בעלים לחברות? אני מתכוון אפילו שהעיצום הוא על הח.פ הקודם? שאלה נוספת היא, אם אני מבצע פירוק מרצון(תהליך שכמובן לוקח זמן), ובזמן הפירוק, לפני שהחברה חוסלה, מטילים עיצום על החברה. האם העיצום מתקבל כעל חברה חיה ואז בגלל שחתמתי בתור הבעלים של החברה שתוך 12 חודשים החברה יכולה לפרוע את כל החובות שלה אני צריך לפרוע את העיצום באופן אישי? שאלה שלישית ואחרונה, אם יש עיצום של גורם ממשלתי על החברה, כמה קל להם להרים מסך ולהגיע לבעלי החברה? תודה!
שלום יורי,
לשאלתך הראשונה - יש להבין מהי מהות העיצום. ככל שהעיצום הוטל למשל בגין אי תשלום אגרה, הרי שלא ניתן להעביר עיצום זה לחברה החדשה. מאידך, התחייבויות חוזיות של החברה, יכולים לעבור לחברה החדשה, שתהיה חייבת באותן התחייבויות.
לשאלתך השניה - החברה היא שצריכה מקופתה לשלם את העיצום. מקום שאין בקופתה של החברה כסף, לא יאפשר רשם החברות את חיסולה של החברה, אלא אם העיצום ישולם בכל דרך שהיא בין אם על ידך ובין אם על ידי החברה.
לשאלתך השלישית - תלוי מאוד מה עושה החברה, האם היא חברת יחיד שנוהלה ממש כידך הארוכה ועוד. השאלה תיאורטית מדי כך שקשה להשיב עליה, אבל ככלל, הרמת מסך בחברת יחיד, קלה יותר מאשר בחברות עם מספר בעלי מניות.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר