שלום רב לעו"ד, אשתי מעוניינת לפרק חברה שהקימה לפני כעשר שנים, לאור הפסדים גדולים בשנה האחרונה. אחת מהעובדות שלה ביקשה שלא תפרק, שהיא תעזור לה לערוך שינויים מרחיקי לכת, ושהיא תבקש רק הקפאת הליכים כדי להחזיר חובות לנושים. האם זה נשמע כמו רעיון ריאלי? מדובר בחוב החברה של מאות אלפי שקלים. ייקח זמן רב להחזיר כספים, האם לא עדיף לפנות לפירוק מרצון מאשר להקפיא הליכים? מהן ההשלכות של הליך שכזה? תודה
אמיר שלום. בפנייתך אתה עושה שימוש במספר מושגים משפטיים שאינם קשורים זה לזה, והשאלות שאתה מציב דורשות ייעוץ מקצועי פרטני לאחר בחינת מלוא הנתונים.
בקיצור אבהיר: פירוק מרצון יכול להתקיים בחברה שמסוגלת לפרוע את כל חובותיה ממקורותיה שלה. לפי שאלתך לא נשמע שזה המצב, כך שהפירוק הרלוונטי הוא פירוק על-פי צו בית המשפט.
הקפאת הליכים דורשת את הסכמת הנושים ואישור בית המשפט. לשם כך יש להגיש תכנית הבראה מקצועית ומסודרת. מדובר בהליך יקר ומורכב, הדורש מומחיות רבה, ולחלוטין לא הייתי מציע לך לבצע אותו שלא באמצעות ייעוץ משפטי מפורט ומסודר. לסיכום - לא ניתן להשיב על שאלתך על רגל אחת.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר