שלום רב .. אבי ז"ל הקים חברה בע"מ בשנת 1978 .. בעלי המניות היו הוא עצמו בשיעור של 99 % .. ואחותו בשיעור של 1% יש לציין שאחותו רשומה אך ורק מטעמי רישום לרשם החברות שכן שבאותם שנים היו צריכים 2 בעלי מניות ולכן היא נרשמה כשבעלת 1% כל השנים הוא ניהל את פעילותה העסקית, והיא אינה הייתה מעורבת ואינה יודעת בכלל שהיא חלק מהחברה הזו .. שכן הוא צירף את שמה באמצעות ייפוי כוח זה אך ורק לצרכי רישום לפי התקנות של רשם החברות באותה תקופה . שאלתי היא כזאת ... האם במידה וארצה לפרק את החברה- מרצון. אני צריך אישור ו/או חתימה הסכמה שלה לפירוק החברה . שכן היא רשומה כבעלת 1% ?.. במידה ואני מעוניין לפרק במהרה האם ישנה הגבלה כלשהי מצידה ?.. והאם יש ליידע אותה בכלל .. .. תודה רבה מראש על המענה .. פורום נפלא ומעשיר למדי :) ..
יצחק שלום. תודה על פנייתך ועל המלים החמות.
החלטה על פירוק מרצון צריכה להתקבל באסיפה הכללית של החברה בהחלטה מיוחדת, כלומר החלטה שהתקבלה ברוב של שלושה רבעים לפחות של חברים הרשאים להצביע והצביעו (בעצמם או באמצעות מיופה כוח) באסיפה כללית שניתנה עליה הודעה כדין עשרים ואחד ימים לפחות מראש שבה מפורשת כוונה להציע החלטה מיוחדת (בהסכמת כל בעלי המניות אפשר לקצר את המועד).
אם בידיך יפוי כוח המאפשר להשתמש בו להצבעות באסיפה הכללית, יתכן שניתן יהיה לחסוך את הזמנת הדודה. תלוי כיצד הוא מנוסח.
מכל מקום, העקרון הבסיסי הוא שבהחלטה על פירוק מרצון יש לשתף את כל בעלי המניות כאמור. כיוון שלדבריך הדודה היא בעלת אחוז אחד בלבד, אין לה הכוח למנוע את הפירוק-מרצון, שכן נדרש מיעוט של למעלה מ-25% על מנת להכשיל פירוק שכזה כאמור לעיל.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר