שלום, אבי הקים חברה קטנה לפי כמה שנים, ובינתיים חלה ונאלץ להפסיק את הפעילות בה כליל. כבר שנתיים שהיא לא מבצעת שום פעילות, ואין עובדים. אבי עדיין חולה, ונראה כי הוא לא יחזור לאיתנו, ולא ישוב לנהל את החברה. האם עליו לתת הוראה לפירוק? האם ניתן לחכות עם הפירוק עד שיחלים? יש לזה בכלל משמעות?
ירון שלום ותודה על פנייתך.
אין חובה בחוק לפרק חברה לא פעילה, אולם, כל עוד היא לא קיבלה פטור מרשם החברות, היא מחוייבת להמשיך לשלם את האגרה השנתית. על מנת לקבל את הפטור יש טפסים באתר רשם החברות לשם כך, ויש להמציא לו אישורים מרשויות המיסים שלחברה אין חובות מס. כמו כן אם היו לה תיקים ברשויות המיסים - עליה לסגור אותם (גם דיווח על הכנסות אפס הוא דיווח חובה, ואי דיווח עלול לגרום הליכים פליליים גם נגד בעלי השליטה בחברה. לכן, לא די בהפסקת הפעילות, אלא יש לוודא שגם הרשויות מודעות לכך וסגרו את כל תיקי המס של החברה).
פירוק יכול להתבצע באחת משתי דרכים - פירוק מרצון, כשלחברה אין חובות או שהיא יכולה לשלמם ומצהירה על כך. או פירוק באמצעות בית המשפט - כשהחברה חייבת כספים. הגשת בקשת פירוק לבית המשפט כרוכה גם בתשלום. כדי לדעת מה הם צרכיה של החברה, אם בכלל - יש צורך בפרטים נוספים, ובאופן כללי הייתי מציע לך לקבל ייעוץ מקצועי בנוגע לכך.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר