שלום, לפני כשנתיים הקמתי חברה קטנה בע"מ שנותנת שירותי תיווך, אני מעסיק 3 מתווכים, מזכירה ועוד שני עובדי שיווק. כיום אני מבקש לבצע פירוק חברה מאחר ואני לא מצליח לסגור את החוב, ואני מפסיד בכל יום אלפי שקלים. הבעיה היא שאין לי אפילו איך לשלם לעובדים משכורות שלא הוצאתי להם כבר חודשיים. האם ברגע שאני מכריז על פירוק אני למעשה מכריז על כך שאין ביכולתי לשלם לעובדים? האם אצטרך לשלם להם מכספי לאחר פירוק החברה? אודה על הכוונה בנושא.
מוטי שלום ותודה על פנייתך. משניתן צו פירוק ואין כספים בקופת החברה, העובדים רשאים לפנות למוסד לביטוח לאומי ולקבל שכר, דמי חופשה, פיצויי פיטורין וכד'. אכן, פירוק משמעו, בין היתר, שאין ביכולת החברה לשלם לעובדים. לא הבהרת אם אתה בעל מניות יחיד, אך מהנסיבות שאתה מתאר נראה שאתה אכן בעל שליטה יחיד. בנסיבות כאלה, בתי הדין לעבודה הכירו לעיתים, בהחלט לא באופן אוטומטי, באחריותו של בעל שליטה בחברה (בעיקר בעל מניות יחיד) לשלם את החובות לעובדים באופן אישי. עצתי לך היא להגיע להבנות עם העובדים בנוגע לפירוק החברה, כדי להימנע מסכסוכים כספיים שרק יעלו כספים רבים לשני הצדדים. כדאי שתקבלו הכוונה משפטית (משרדנו כמובן עוסק בכך) באופן שהעובדים יוכלי למצות את זכויותיהם ולקבל את כל כספם מהמוסד לביטוח לאומי, במקרה שאכן אין באפשרות החברה לכסות את החובות כלפיהם.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר