שלום רב, המקרה שלי טיפה מורכב ולכן אנסה לשאול שאלה קצרה ועניינית ככל שניתן. נניח חברה שנמצאת בתהליך של פירוק ויש לה גם זכיינים. המפרק נכנס בשלב מסויים לתמונה והפעיל את הרשת עד למכירתה לצד ג׳. במהלך הפעילות של המפרק הזכיינים לא העבירות את תקבולי המכירה בגלל חובות שהחברה המתפרקת צברה במהלך החודשים שקדמו להקפאת ההליכים. המפרק דורש את הכספים שהזכיינים לקחו. האם לדעתך יש לזכיינים זכות קיזוז? כלומר האם ניתן לטעון שמאחר והחברה שמתפרקת חייבת לזכיינים כסף הם ״לקחו״ את המלאי ואת התקבולים שלו שילשלו לכיסם בתמורה לחובות? אשמח לקבל תשובה עניינית והאם ככלל אפשר להתנגד לדרישות המפרק? תודה
רונן שלום ותודה על פנייתך.
אכן שאלה מורכבת ומעניינת. ניתן להניח שהמפרק חתם עם הזכניינים על הסכם בטרם התקשר איתם והמשיך להפעיל את הרשת. הפעלת עסק בפירוק היא מצב מאד רגיש, וכל הפסד הוא באחריות המפרק, ולכן קשה לי להניח שהמפרק לא דאג להסכם מאד מפורט.
מהטעם הזה גם סביר להניח שהוא וידא באותו הסכם, אם נערך, שכל התקבולים מגיעים לקופת הפירוק, ולא יכולים לשמש לקיזוז חובות ישנים, כיוון שמבחינתו, המפרק, הוא "עסק חדש" ואי אפשר להפיל עליו באופן אישי חובות ישנים.
אם קיים הסכם כה שאוסר קיזוז חובות עבר - סביר להניח שהזכיינים אינם יכולים לקחת את התמורה ולקזז את חובות העבר. יש גם להניח שבית המשפט אישר את ההתקשרות במתכונת הזו עוד לפני שהמפרק פנה לזכיינים. כלומר, במצב שכזה לא ניתן יהיה לומר שזכותכם לקזז, כיוון שבית המשפט קבע מראש שהתמורה תשולם לקופת הפירוק.
אם המפרק לא השכיל לחתום עמכם על הסכם - הסיפור מעט יותר מורכב.
כאן כבר תצטרך לקבל ייעוץ משפטי מפורט, שאשמח לתת אותו בפגישה במשרדי.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר