האם כל חברה שנמצאת בפירוק יכולה להגיש בקשה לפטור מאגרה שנתית או רק כזאת שנמצאת בפירוק מרצון? ואם כן, איך מבקשים את הפטור?
יוני שלום ותודה על פנייתך. השאלה בהחלט במקומה, אולם לא ברור לי משאלתך אם מונה לחברה מפרק. אם התשובה לכך היא חיובית (וכעקרון בית המשפט אמור היה למנות לה מפרק, או לפחות מפרק זמני או מנהל מיוחד בשלב ראשון), הרי שהשאלה צריכה להיות מופנית אליו.
מכל מקום, אנסה להשיב בקצרה. כיוון שתקנות האגרות (או בשמן המלא: "תקנות החברות (אגרות), התשס"א-2001") מדברות רק על חברה המצויה בפירוק מרצון, וכלל אינן מזכירות סוגי הפירוק האחרים (פירוק על-פי צו-בית משפט, או פירוק בפיקוח בית משפט, שהוא ניואנס על פירוק מרצון) לכאורה, לשון חוק החברות היא קטגורית "חברה תשלם בכל שנה אגרה שנתית" (סעיף 9(ב) לחוק) וניתן היה לטעון שכל חברה שלא קיבלה פטור מפורש בתקנות האגרות חייבת בתשלום, אולם מסקנה זו היא אבסורדית לנוכח הפטור שניתן לחברה בפירוק מרצון, בתנאים שנקבעו לכך.
הפתרון מצוי לעניות דעתי בתקנה 5א(א1), אשר הוספה בשנת 2008, שלפיו חברה, גם בפירוק, המבקשת פטור, צריכה להמציא לרשם אישור רואה החשבון המבקר שלפיו היא הפסיקה את פעילותה, בציון המועד שבו הפסיקה את פעילותה, והעובדה שהגישה לרשות המסים דוחות שנתיים מבוקרים לפי סעיף 131 לפקודת מס הכנסה, שבהם צוין כי החברה הפסיקה את פעילותה. לאותו אישור יש לצרף העתק מאותם דוחות מס הכנסה.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר