שלום רב, מה קורה במצב בו החברה שבהקפאת הליכים (הבראה) היא התובעת? האם כדי להמשיך לנהל את ההליך בשמה נדרש עורך הדין שלה לקבל אישור מהנאמן? או שהוא ממשיך כאילו אין צו הקפאת הליכים? תודה מראש
נוף שלום, ותודה על פנייתך. מעט קשה לענות על השאלה בהיעדר פרטים מלאים. אשמח לקיים פגישת ייעוץ מפורטת.
מכל מקום אשתדל להשיב באופן כללי לגבי המצב המקובל ברוב המקרים שנתקלתי בהם.
כאשר בית המשפט ממנה לחברה בהקפאת הליכים בעל תפקיד ליישום הליכי הבראה, החוק קובע שעליו לקבוע את סמכויותיו וחובותיו של בעל התפקיד. במסגרת זו עליו להסדיר גם את סוגיית ניהול ההליכים המשפטיים בשם החברה.
אם לא הוגדרו סמכויות אלה בהחלטה על מינוי בעל התפקיד, החוק קובע כי סמכויותיו של בעל התפקיד יהיו זהות לסמכויותיו של מפרק חברה "רגיל" (כל זה בהנחה שבעל התפקיד שבית המשפט מינה אינו נושא משרה בחברה, כלומר הוא אינו מנהל בחברה, אלא בעל תפקיד חיצוני כמו עו"ד או רו"ח).
סמכויותיו של מפרק כוללות גם את הסמכות לתבוע או להתגונן בכל תובענה והליך משפטי, בשם החברה.
מכל האמור לעיל עולה, ונדרשות כאן מספר הנחות היפותטיות כדי להשיב לך: (1) שבעל התפקיד הוא עו"ד/רו"ח חיצוני, (2) ושסמכויותיו דומות או זהות לאלה של מפרק. אם כך סביר להניח שעורך הדין שמנהל את ההליך בשם החברה כפוף להוראותיו של בעל התפקיד, והוא אינו יכול להמשיך ולפעול על דעת עצמו.
אני שוב ומסייג את עצמי, שהתשובה מבוססת על הנחות בלבד, מבלי לדעת מהם פרטי המקרה הספציפי, וחובה לבדוק את המקרה לגופו.
אני מקווה שעזרתי.
כפי שהבהרתי לעיל, אשמח להיפגש ולייעץ באופן פרטני.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר