שלום רב, יש לי חברת יבוא קטנה עם עוד 2 שותפים. לאחרונה החברה נקלעה לקשיים ואנחנו נמצאים בפרשת דרכים. השותפים האחרים מבקשים פשיטת רגל, אני טוען כי ניתן לשקם את החברה. השאלה מה עושים במקרה כזה, האם ניתן לבצע את שתי האפשרויות במקביל? כלומר, הכרזת השותפים כפושטי רגל, אך שיקום החברה על ידי? והאם זה נכון אולי פשוט לעשות הסכם פירוק? אשמח לעזרתך.
מושיק שלום, ותודה על פנייתך.
הפרטים שנתת בשאלתך חסרים, מכל מקום אנסה להשיב - אם החברה אינה מסוגלת לפרוע את חובותיה, היא נחשבת לחדלת-פירעון, ולכן ניתן לבקש את פירוקה (הליך הדומה במהותו להליך של פשיטת רגל כפי שציינת). פשיטת הרגל האישית של השותפים שאליה התייחסת, נובעת כנראה מערבויות אישיות שהם נתנו לחובותיה של החברה. שוב, ללא פרטים קשה לי להשיב במדוייק. שיקום החברה על-ידך, יתכן שיחייב הסדר נושים, סביר להניח שיחייב הזרמה של כספים, בין אם "כספים מהבית" או נטילת התחייבויות נוספות של החברה עם ערבויות אישיות. "הסכם פירוק" הוא ביטוי חסר פשר. אם הכוונה היא לקנות מהשותפים האחרים את חלקם בחברה, ושאתה תישאר בעל השליטה היחיד - בודאי שהדבר ניתן, אך צריך לוודא שכל הזכויות של כל המעורבים בדבר מוגנות. תוכל להתקשר אלי ולקבוע פגישת ייעוץ אם רצונך בכך.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר