שלום רב! לי ולגרושתי היה הסכם שלום בית ולחילופין גירושין, שקיבל תוקף פס"ד ע"י השופטת נאוה גדיש בינואר 2014. התגרשנו באוקטובר 2015 . ב-24 בפברואר 2017, גרושתי הסתכסכה עם 2 בנותיי התאומות (בנות 17) וגרשה אותן מביתה. היינו אצל מגשרת ביחידה לסיוע משפטי שע"י בית הדין הרבני בפ"ת. שם הודיעה גרושתי לתדהמתי, שהיא "מוותרת" על המשמורת המשותפת ומעוניינת לעבור דירה לעיר אחרת ולמכור את הריהוט של הבנות. כמו-כן, היא לקחה מהן בכוח את המפתחות שלהן לדירה שלה , כך שדה- פקטו , היא באופן חד-צדדי מממשת את איומה ל"וויתור" על המשמורת המשותפת ובעצם הן חיות רק אצלי במשמורת מלאה שלי, בניגוד גמור לפסק בית משפט. האם אין מדובר בבזיון בית המשפט ? מה האפשרויות שלי לתבוע אותה מבחינה כספית ? והאם זה כדאי בהתחשב בכך שהבנות הן כבר בנות 17 ?? תודה, א.
שלום לך,
אם האם ויתרה על המשמורת והילדות חיות אצלך, חשוב להסדיר בהחלטת בית המשפט את אי תשלום המזונות, החלטה זו תסייע לך לקבל גם את דמי הביטוח הלאומי, נקודות זיכוי מס וכו'.
לגבי תביעת בזיון בית המשפט, עליך לפנות לעו"ד המתמחה בתחום. אמנםעליך לדעת כי פסקי משמורת ומזונות הינם פסקים בעלי אופי זמני ונתונים לשינוי עקב נסיבות שמשתנות.
כמובן הבנות יוכלו לתבוע אם אכן נזוקו נפשית וגופנית, אך יש לשקול היטב את כדאיות תביעה נגד אמן ובפרט בגיל כה רגיש.
בהצלחה
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר