שלום רב, רציתי לדעת מהי משמעותו של "הסכם שלום בית ולחלופין גירושין" והאם הוא צריך לקבל תוקף של פסק דין ממש בבית משפט בשביל לחייב את הצדדים?
לסיוון ולכל הקוראים !שלום !!
הסכם שלום בית ולחילופין גירושין הוא הסכם משולב המציע פעמים רבות את הדרך האופטימלית לתת לנישואים הזדמנות נוספת, כאשר במקביל לניסיון לכונן שלום בית גם מוסדרים במסגרתו מראש ובאופן מסודר מכלול העניינים הרלבנטיים, למקרה שבסופו של יום שלום הבית ייכשל.
ההסכם טעון אישור בית משפט או בית דין רבני,כדי שיקבל תוקף משפטי מלא ומחייב, אחרת הוא נותר בגדר חיוב חוזי, אשר בענייניןם מסויימים לא יחייב או לא יהווה סוף פסורקלהתדיינות המשפטית ביחס לנושאים המוסכמים בגידרו.
במסגרת הסכם גירושין הכולל את אפשרות לשלום בית, כל אחד מבני-הזוג רשאי להחליט, בכל זמן, משיקוליו, כי אינו מעוניין יותר בשלום הבית, וכי הוא רוצה להתגרש. לרוב, קובעים בהסכם תקופת ניסיון מינימאלית בת מספר חודשים, או תנאים ספציפיים המפסיקים את מצב שלום הבית ומפעילים את תנאי הגירושין (למשל: בגידה חוזרת של בן-הזוג, אלימות חוזרת, וכו').
הסכם שלום ניתן לערוך באמצעות עורכי דין גירושין של הצדדים, וכן ניתן לגבש אותו במסגרת של הליך גישור גירושין בהסכמה
יש לקחת בחשבון ולשים לב היטב כי הסכם בלתי מקצועי עלול להפילכם "בפח" אל תוך 'מלכודת דבש', דהיינו, ליצור מצב של כשלון ידוע ו/או מתוכנן מראש, מאחר והוא לא מנטרל ומונע את האפשרות, כי הצד השני למעשה אינו מעוניין בכנות בשלום בית, אלא רק לנצל את המצב בדרך של ערמומיות ובתחבולות במטרה להקנות לעצמו, במהלך תקופת שלום הבית, יתרונות רכושיים ו/או משפטיים לעומתכם לקראת הגירושין.
עליכם להבין ולזכור, כי אף אחד לא ערב לכם, שלאחר ויתורים אותם עשיתם לטובת הניסיון לשלום בית, בן-הזוג שלכם לא ישתמש בכך ויבקש מיד להתגרש.מצב זה בהחלט עשוי לקרות, ולכן עליכם לקחת זאת בחשבון ולבחון היטב ומראש את רצונו ונכונותו של בן-הזוג לתת הזדמנות כנה ואמיתית לשלום בית.
מספר לא מועט של ניסיונות לשלום בית מסתיימים בכישלון, מאחר והצדדים בעצמם לא מבינים כיאות את שורש הבעיות ביניהם, כמו גם הפתרונות הדרושים. לכן, אף אחד מהם גם אינו טורח להגדיר בהסכם את התנאים לשלום הבית, למעט הצהרה/ות כלליות וסתמיות , כי הצדדים ינסו ויעשו מאמץ לכונן ביניהם שלום בית.
הסכם שלום בית ולחילופין גירושין מקצועי ינוסח באופן נבון, בכך שיגדיר ויקבע מסגרת של תנאים מפורשים וספציפיים, לפיהם יהא על הצדדים להתנהל (ולעתים, אף רצוי בלווי של יועץ זוגי) במסגרת תקופת שלום הבית (כל זוג לפי ענייניו ובעיותיו - למשל: שעות נוכחות בבית, מטלות הבית, ביקורים משפחתיים, שעת חזרת הבעל מהעבודה בערב, יציאה לבילויים משותפים, עניינים הקשורים בילדים, הסדרת חיי האישות של הצדדים, ווכו').
ניתן ואף חשוב להסדיר בהסכם שלום בית ולחילופין גירושין, באופן הדדי ומוסכם, את מכלול העניינים הנוגעים לסוגיות של מזונותואמצעי הומקורות המחה וניהול ישבונות הבנק של בניה"ז / משותפים או פרטיים- לתקופת שלום הבית
ענייני הרכוש , משמורת והסדרי ראיה של ילדים קטינים, מוסדרים במסגרת פרק הגירושין שבהסכם, עת שפני הצדדים לנסות ולשקם את נישואיהם ולהמשיך בחיים זוגיים משותפים, היא קלה ונעימה יותר לעומת מצב בו פניהם לגירושין.
הסכם שלום בית לחילופין גירושין עשוי לחסוך זמן ומשאבים יקרים, מאחר והיה והצדדים יתגרשו לבסוף יעשה הדבר בדרך של גירושין בהסכמה ולא יהא צורך בהתכתשויות משפטיות בערכאות, שכן כבר קיים ביניכם הסכם תקף, המסדיר את כל ענייניכם למקרה של גירושין.
שיקום הנישואין ומעבר לחיי זוגיות תקינים ומאושרים עשויים להיות התוצאה המקווה של ההסכם - היה ושלום הבית מצליח - ואז אין צורך להוסיף מאומה על גודל ההצלחה והשמחה שבהשגת המטרה.
מנגד , גם במקרה של מימוש הגירושין חלילה- הסכם שלום בית ולחילופין גירושין מסיים בהסכמה וברוח טובה, את ההתדיינויות והתכתשויות בערכאות, שם בצד את כל המתחים והמחלוקות הרכושיות, זאת לאחר שנפתרו מבעוד מועד בהסכמה הדדית.
היתרון הנוסף שטומן בובו הגעה להסכם כנ,ל הינה הפניות הרגשית היחסית של כ"א מבני הזוג להתמקד לאחר הגירושין המהירים השקיע ביחסיהם עם ילדיהם ולפתיחת פרק חיים חדש.
בהצלחה לכולם/ן
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר