שלום עו"ד גור. אני ובעלי הגשנו בקשה הדדית לגירושין בבית הדין. לאחר הבקשה הדיינים שכנעו אותנו (יותר את בעלי) לנסות תהליך של שלום בית. אחרי שבוע הרגשתי שזה לא בשבילי, הפסקתי להגיע לפגישות, וביקשתי מבעלי שייתן לי גט. הוא אמר לי שהוא מעדיף שניתן עוד הזדמנות, ושלא כדאי לי לוותר עכשיו כי אני אחשב ל"מורדת" ולא אקבל זכויות. רציתי לדעת מה זה "מורדת" והאם בכלל יש כזה דבר, וגם האם הוא צודק בזה שאני לא אקבל את מה שמגיע לי בגלל זה.
הסטואציה שאת מתארת נראית מקוממת. מכיוון ששניכם הגשתם תביעות הדדיות לגרושין חשוב מאד לדעת מה נכתב באותן תביעות, ובמיוחד האם בעלך העלה טענת מורדת כבר בתביעתו לגרושין. בעיקרון, אם לא טען זאת, מכיוון שגם הוא תבע גרושין ומכך ניתן ללמוד כי הוא מעוניין בגירושין , הוא לא יכול עתה להעלות טענת מורדת באמתלא שאת לא מסכימה להמשך נסיון שלום הבית.
בכל מקרה, טענת מורדת בכלליות, מופנית כנגד אישה שמסרבת לחחי אישות שלום בית ומילוי מחוייבויתיה המסורתיות כלפי הבעל.
מכיוון שהדברים סבוכים ותלויים במידה ניכרת בנסיבות הספציפיות שלכם- כדאי מאד שתפני לקבלת ייעוץ משפטי פרטני.
אם קיימת קביעה פוזיטיבית בהחלטה של בית דין כי האישה "מורדת" או מעין מורדת, היא עלולה לאבד זכויותיה שמקשר הנישואין (מזונות אישה וכתובה).
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר