שלום, אישתי מודה שבגדה בי במשך מספר שנים בעבר. כרגע אנחנו נמצאים בטיפול אצל פסיכולוגית. אנחנו אוהבים אחד את השני ומעונינים להמשיך לחיות ביחד. כל העניין הזה דיי טרי ואני לא בטוח במאה אחוז שלהשאר ביחד זה הדבר הכי טוב בשבילי. אני מעוניין לכתוב הסכם שיעגן את זכויותי במקרה שהטיפול לא יצליח או שבעתיד אישתי תבגוד בי עוד פעם. אני לא בגדתי בה מעולם. יתכן שהפסיכולוגית תמליץ לנו לשתף פרטנרים נוספים לסקס. אני מפחד שבסופו של דבר אם ניפרד אצא קרח מכול הכיוונים. האם ניתן בכל זאת לכתוב הסכם כל שהוא מבלי לערב את בית הדין הרבני?
שלום בן
הסיטואציה הזוגית שאתה מתאר מתאימה בדיוק לשלב בו עליך לעשות כל שניתן על מנת לא רק לעגן את זכויתיך , אלא לוודא שבמידה והעניינים בינכם לא יסדרו מתישהוא בעתיד- פרידתכם תהא חלקה עד כמה שניתן, ומכובדת- במניעת התכתשות משפטית .
הפלטפורמה המתאימה להסכם המתאים למצבכם הינה מה שמכונה בעגה המשפטית - הסכם שלום בית ולחילופין גירושין. הסכם שכזה יכול לכלול כל תנאי מוסכם לגבי המשך החיים המשותפים והכללים שיחולו בקיום קשר הנישואין- כללי הכבוד ההדדי, המותר והאסור , וכו' , וכן ביחס לאופן ההתנהלות הכספית . במידה ושלום הבית מופר, לפי בחירת מי מהצדדים- עוברים לגרושין מוסכמים, כאשר התנאים לכך לרבות יחסי הממון וחלוקת הרכוש כבר מוסדרים. כמובן שרצוי, כמעט לומר הכרחי, כי ההסכם כנ"ל ינוסח ע"י עו"ד הבקיא היטב בתחום המשפחה.
לסיפא לשאלתך- אין צורך לערב בכך את בית דין רבני- הסכם כזה יכול וצריך להיות מאושר ולקבל תוקף משפטי מלא בבית משפט למשפחה. אזי רק במקרה חלילה של גרושין- לקבלת הגט עצמו תצטרכו "לעבור" בבית דין רבני ", אבל כאמור- כל תנאי ההסכם והתוקף יהיו מכח סמכות בית משפט למשפחה ( מיום אישורו- וצופה פני עתיד)
בהצלחה רבה
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר