אשתי ואני מעוניינים לחתום על הסכם שלום בית. שאלתי היא מי נותן תוקף להסכם כזה, האם אנחנו צריכים לחתום עליו מול עורך דין? בנוסף, הבנתי שחלק מהעניין זה שאני לא אוכל לצאת לחו"ל בתקופה הזו, האם זה נכון? ומה קורה במידה ורוב עבודתי מצריכה נסיעות מרובות לחו"ל?
דניאל שלום
על מנת לענות על שאלתך חשוב לקבל רקע מקדים לסיבה בעטייה רצונכם לחתום על הסכם שלום בית, כיוון שהתשובה עשויה להשתנות במידה והנכם מצויים כבר בהליכי גרושין.
הסכם שלום בית, כשמו כן הוא, ובמסגרתו ניתן להסכים ולהסכים עניינים שונים הנוגעים לקשר הזוגי , לרבות מזונות , אופן ניהול החיים המשותפים וכלכלת המשק המשותף, וכן עניינים הנוגעים למאמצים לשיקום הקשר ( ייעוץ טיפול וכד'). ישנם מקרים בהם רצון בני הזוג לקבוע מראש מה יהיה ההסדר ביניהם למקרה ששלום הבית לא יצליח, ואזי ההסכם ייקרא הסכם שלום בית ולחילופין גירושין- וכך גם יהיה תוכנו. במקרה כנ"ל, ברור כי נהוג ומומלץ להכליל בהסכם הוראות בדבר יחסי הממון וחלוקת הרכוש המשותף, למקרה של גירושין.
בשל מורכבות העניין - נדרש ייעוץ וניסוח על ידי עו""ד המתעסק ובקיא בתחום.
לשאלתך השניה - אין הכרח כי ההסכם יכלול תנאי לפיו לא תהיה רשאי לאת לחו"ל- ניתן למצוא פתרונות אחרים שישביעו את רצון אשתך ושיתאימו למצב שתיארת. העניין יכול להבדק ע"י עו"ד מתחום המשפחה או ע"י שתוכלו לגבש הסכם מתאים באמצעות הליך גישור.
בברכת הצלחה בנסיון שלום הבית
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר