שלום רב לעורך הדין. הגשתי בקשה לגירושין בבית הדין הרבני, ואשתי מבקשת שלום בית. יש לנו שלושה ילדים קטנים (גילאי 4-8) והיא אומרת שכדאי לנסות בשבילם. אני קצת ספקני ולא יודע אם נוכל לעמוד בזה לבד. רציתי לשאול האם כדאי במקרה כזה לקחת עו"ד או מגשר המתמחה בזה (אם יש בכלל), האם חייבים לנסח ממש הסכם והאם ניסיון מצדי לשלום בית יכול להוות יתרון בהמשך לגבי ביטול הכתובה.
התשובה לשאלותיך בהחלט חיוביות . ככל שקיימת מצידך כוונה כנה לבדיקת אפשרויות שלום הבית, עו"ד מגשר המנוסה ומתעסק בתחום יכול בהחלט לבדוק אפשרויות עבורכם.
קיימים עו"ד רבים העוסקים בתחום, וחשוב שתבחור ותברור עו"ד מגשר שנראה לך כמקצועי, ובעל נסיון אמיתי ומשמעותי . כחלק משיטת הגישור, מתאים ומומלץ לעתים לשלב איש מקצוע מתחום הפיסוכולגיה / יועץ נישואין , שיעריך את הסיכוי לשיקום הקשר הזוגי. בכל מקרה מעורבות עו"ד לגיבוש וניסוח הסכם שתפור במיוחד עבורכם - מומלץ ביותר.
לשאלתך השניה - האם עצם הנסיון לשלום בית , יועיל לפטור אותך מחובת כתובה- התשובה אינה חד משמעית, ובאופן כללי הדבר לא יסייע לכך כשלעצמו, כי במידה ואין לך עילות לגרושין, אשתך יכולה לעמוד בעתיד על דרישתה לקבלת כתובה, אבל גם ברור שככל שתשכילו לסיים את הקשר ( אם זו תהייה החלטתכם) בהסכמה ובהבנה, אזי הסיכוי שעניין הכתובה ישחק תפקיד פוחת עד כדי אפס, שכן המקובל זה שבהגעה להסכם גרושין מוסכם- האשה מוותרת על כתובתה וגם על מזונות אשה ( אם מגיעים לה, עד למועד הגרושין) .
בהצלחה
איתי דוד- גור , עו"ד מגשר ונוטריון
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר