שלום רב, בני החייל השתתף במבצע צוק איתן, ולצערנו הרב, היה עד למראות מזוויעים ואף ראה את מותו של חברו הטוב. מאז שחזר הביתה הוא לא אותו בן אדם, הוא בקושי מדבר וחווה סיוטים קשים, מדי לילה. רציתי לדעת אחרי כזה זמן ניתן לקבוע האם הוא סובל מפוסט טראומה? תודה
קשה לי לדעת מה מצבו של בנך , או באיזה דרגת חומרה הוא נמצא , אבל את מציגה דילמה מאוד קשה . הדילמה היא כזאת.
לכאורה בנך עבר אירוע טראומטי , ואף ככל הנראה הוא סובל מפוסט טראומה.
מדעית , יש חלון הזדמניות של שנה בו אם בנך יטופל נכון על ידי היחידה לתגובות קרב או על ידי מכון פרטי , כגון המכון של נורית בן ארצי , שהיא הייתה המנהלת שלי כאשר עבדתי באגף השיקום במשרד הביטחון , יש סיכוי שבנך יצא מהמצב בו הוא נמצא כמעט בלי סריטה , כל זאת בתנאי שבשנה שנה וחצי הקרובות הוא יטופל נכון שוב או על ידי היחידה לתגובות קרב או על ידי מכון פרטי.
הדילמה היא בין טיפול לבין הגשת תביעה בשבלב זה , שכן במידה ובנך יגיש בשלב הזה תביעה יש סיכוי והדברים מוכיחים מדעית שהוא ישתף פחות פעולה עם הטיפול , או שהוא ירצה פחות לגייס את הכוחות שיש לו על מנת לעזור לעצמו.
אני חושב אחרי הרבה מאוד שנות נסיון שרצוי לא להגיש עכשיו תביעה.
רצוי להשהות את הגשת התביעה לתקופה של שנה שנה וחצי.
בתנאי שבנך נכנס לטיפול היום .
בתנאי שני , שהוא משוחרר הייום מהצבא וגם ממלואים.
בתנאי שאת ובעלך תדאגו לחבר אותו לחיים , לדרוש ממנו לקום מהמיטה לדרוש ממנו לצאת החוצה מסודר , בקיצור לא לתת לא לשקוע . את צריכה להבין שי חמשה אחוז מהנפגעים הפוסט טראומטיים , שאירוע הטראומטי לא מותיר אצלהם נכות כרונית וזה אותם נפגעים שטופלו בצורה טובה מיד ובסמוך לפגיעה . במידה וזה לא הולך אפשר להגיש תביעה ככבר מחר בבוקר.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד שירן צמח
053-6130825
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
עומר שלום, את הזכויות המגיעות יש לברר מול עובדי השיקום באגף שיקום נכים וניתן להסתייע בארגון נכי צה"ל. בהצלחה...
המשך תשובה