שלום רב לעורך הדין. לפני כמה חודשים הוגש נגד אחי כתב אישום בגין עבירת תקיפה ואיומים. במהלך תסקיר המבחן התגלה כי הוא סובל מהלם קרב בעקבות פעילות בחברון בשירות מילואים לפני כשנה. שאלתי היא, האם ניתן לתבוע את משרד הביטחון ללא קשר להליך הפלילי שמתנהל נגדו, והאם ישנו משקל למצבו מבחינת מתן גזר הדין.
לדעתי ניתן וצריך לתבוע את משרד הביטחון בגין תסמונת פוסט טראומטית.
לצערי הרב אח שלך לא סובל כבר מהלם קרב אלה מפוסט טראומה שזה שלב הרבה יותר מתקדם לאחר תסמונת הלם הקרב ממנה הוא סבל לזמן קצר.
יש קשר בין מצבו העכשיו מבחינה פלילית לבין תסמונת הפוסט טראומטית , משום שבהעדר טיפול בפוסט טראומה אח שלך הפך להיות מי שסובל מהפרעת אישיות דבר שקורה הרבה לפוסט טראומטיים. לדעתי יש להשתמש במצב הנפשי כדי להפחית את חומר העונש בהליך הפלילי . לדעתי חובה להגיש תביעה ויותר מחובה להתחיל לטפל בו במסגרות המתיאמות. על מנת שהנזק שהיום הוא יחסית גדול , לא יגדל עוד יותר.
במידה ועורך הדין בטיעוניו יטען טענות לגבי הקשר בין התסמונת הפוסט טראומטית לבין ההתנהגות הפלילית , ויטען כי הבחור מתחיל טיפול , יש סיכוי שאפילו התביעה תרד מהעניין .
ו/או תסכים להגיע להסדר מקל , השאלה היא מה העבר של אחיך. אם יהיו לך עוד שאלות תוכל גם לשקול ליצור עימי קשר
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד שירן צמח
053-6130825
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שלום, בתביעות לגבי מצב נפשי שאירע כתוצאה מהשירות הצבאי, ניתן להגיש תביעה גם אם חלפו 3 שנים ממועד השחרור. יש להוכיח את המצב הנפשי שקיים כעת ואת האירוע במהלך השירות שגרם להתפרצות המצב הנפשי. ככל שע...
המשך תשובה