שלום, לאחר שנות עבודה רבות בשירות הציבורי התפטרתי, ואני עומדת בפני ראיון לתפקיד ניהול מרכז קהילתי, שהוקם בשותפות עירייה וחברה עסקית. נאמר לי, עוד לפני הראיון, כי תנאי להעסקה הוא כי המרואיין יהיה עוסק מורשה, שימסור חשבונית כנגד תשלום שכר, וכי לא מדובר בעובד של העירייה. אני אמא לשני ילדים ומניחה כי בעתיד אשוב ואכנס להריון (טפו טפו). אני תוהה מה המשמעות של זה לצורך שמירת מקום העבודה בזמן חופשת לידה, לעניין זכאות לימי מחלה במהלך השנה, מחלת ילד וכיו"ב. לגבי השתלמות ופנסיה אני מבינה שיהא עליי להפריש כספים בעצמי. בהנחה שמדובר במשכורת שאינה גבוהה, האם מדובר במעמד משפטי בעייתי, או שדווקא מתאים למשכורות נמוכות?
ליאנה שלום,
עובדת היותך עובדת או פרילנסרית אינה תלויה רק במה שתסכמי עם העירייה, אלא הרבה יותר ביחסים שיווצרו בפועל בינכם.
אם תהיי באמת עצמאית, עוסקת מורשה, את אינך זכאית לתנאים סוציאליים ולא לימי מחלה וחופשה בתשלום, והתשלום שתקבלי אמור לגלם גם את ההוצאות האלו.
המעמד הזה מתאים למי שבאמת יש לו עסק ולא מתקיימים בינו לבין מקבל השירותים יחסי עבודה. דווקא לא מתאים לתשלום נמוך ולא נראה שמתאים לך אם את רוצה ללדת ושישאר לך מקום העבודה ושישלמו לך בזמן חופשת הלידה.
בברכה,
עו"ד מאיה בן חיים רוזן
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד גיא הרשקוביץ
053-9428571
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
נגה שלום, הזכויות עליהן את מדברת מוקנות לעובד אשר חלים עליו יחסי עובד מעביד. במקרה שלך כל עוד את פרילנסרית אינך זכאית לזכויות הללו. בהצלחה...
המשך תשובה