הנני עובד שעתי במקום עבודה שבו נהוג לעבוד במשמרות של 8 שעות ולמשך 6 ימים בשבוע. תלוש השכר שלי מורכב משכר יסוד עבור שעות עבודה הרגילות (אמצע שבוע) ושעות נוספות (עבור עבודה בשבת). לדוגמא: 170שעות עבודה בתעריף 100% + 20 שעות עבודה בשבת בתעריף 150%. (יש לשים לב כי ללא שעות העבודה בשבת אינני מגיע לכמות השעות הנדרשת למשרה מלאה ולכן גם לא אגיע לשכר המינימום). שאלתי היא, האם לצורך חישוב הפרשות לפנסיה ניתן להתחשב גם בשעות העבודה "הנוספות" מלבד שכר היסוד (בסיס) ?
דני שלום,
בעיקרון, יש לערוך את ההפרשות הפנסיוניות משכר הבסיס בלבד. במקרה בו יוכח כי התשלום בגין שעות נוספות הנו פיקטיבי כאשר בפועל שולם לעובד גם אם לא עבד בשעות הנוספות, יתכן ויקבע כי רכיב זה הנו חלק משכר הבסיס.
בברכה,
נטע כהן, עו"ד
שאלו את מנהל/ת הפורום:
אריק שלו ושות`, עורכי דין
053-7429015
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
באפשרותך לתבוע את הבעלים של הגן בעניין השכר והזכויות. ניתן במידת הצורך לעשות פירוק או פשיטת רגל ולפנות בתביעת חוב. ...
המשך תשובה