שלום רב בתנאי העסקה של משרה שאני אמורה להתחיל לעבוד בה בימים הקרובים נכתב כי "עבור העבודה במנוחה השבועית, לאחר כניסת השבת, יהיה זכאי העובד לשכר השעתי בתוספת 50%. נציין כי התגמול עבור שעות העבודה מחושב מתוך הנחה כי העובד עבד 36 שעות שבועיות בשבוע שקדם לעבודה במנוחה השבועית. החברה שומרת לעצמה את הזכות להתאים את הגמול במקרה והעובד עבד מספר שעות פחות בשבוע שקדם לעבודה במנוחה השבועית". שאלה: האם מותר למעסיק של עובד במשרה חלקית לשלם פחות מ-150% על שעות שבת? שאלה נוספת: המעסיק מציין כי בעת משמרת לילה ישנן "שעות שהייה" בהן העובד נמצא במקום העבודה אך אינו עובד בפועל. על שעות אלה משלם המעסיק 50% בלבד- אלא אם נקרא העובד לעבוד בפועל במהלך שעות אלה. במקרה כזה ישולם לו שכר מלא על זמן העבודה בלבד. האם זה חוקי?
ענבר שלום,
כדי להשיב לשאלתך בנוגע לחוקיות תנאי ההסכם, יש צורך לבחון את מלוא ההסכם (ולא חלקים ממנו). הדבר נכון גם בנוגע לשאלתך בדבר תשלום "שעות שהייה", שכן יש לבחון, בין היתר, את תפקיד העובד, האם מבוצעת עבודה בפועל ב"שעות השהייה" וכו'.
בעיקרון, עובד זכאי למנוחה שבועית בת 36 שעות (למעט מקרים חריגים שאושרה מנוחה שבועית קצרה יותר).
ככל שהעסקתך נחשבת להעסקה בשעות המנוחה, בגין עבודה בזמן המנוחה השבועית, על המעסיק לשלם לעובד גמול בשיעור 150% מגובה השכר של העובד.
בברכה,
נטע כהן, עו"ד
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד אריק שלו
053-7429015
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
ישנן פסיקות לכאן ולשם באשר למשמעות שעות השינה וככל הנראה זה קשור לאופי התפקיד והצורך בפועל של עבודה. בעיקרון שעות השינה לרוב לא יחשבו שעות עבודה אולם שעות השבת כמובן צריכות להיות משולמות כשעות 150 אחו...
המשך תשובה