שלום רב, רציתי לשאול האם בני יכול לקחת ייצוג משפטי ולתבוע את אביו בתביעת מזונות? אני לא מקבלת מזונות מבעלי זה זמן רב, והאמת די בגללי כי ריחמתי עליו בשל מצבו הכלכלי שבאמת לא מאפשר. אני נשואה בשנית ולא באמת זקוקה לכסף, אך עכשיו בני (בן 17), מתעקש לקבל לידיו את המזונות שהוא יודע שאביו חייב לי מזה כארבע שנים. הוא קרא קצת בנושא ומעוניין להגיש תביעה, האם הוא באמת יכול לעשות זאת? והאם אני יכולה למנוע ממנו לעשות זאת?
אסתי שלום ,
נער בן 17 נחשב קטין. הקטינים אינם קשורים בהסכמת הוריהם במסגרת הסכמי גירושין. מדובר בזכות השייכת לקטינים, ולהם בלבד, ההורים לא יכולים לחתום בשמם על גבי ההסכם. לכן פסקי דין בין הוריהם של קטינים אינם מחייבים את הקטינים והם יכולים להגיש לאחר מכן תביעה עצמאית.
יש לזכור כי בתביעה זו ידונו במזונות הקטינים מחדש. מעל גיל 15 ועד גיל 18, החיוב בכל הוצאות הילד הוא מ"דין צדקה", כלומר החיוב בתשלום מזונות ילדים מוטל על שני הוריהם בהתאם ליחס הכנסותיהם.
ההלכה היא כי דלתי בית המשפט פתוחים ולכן רצוי בדרכי נועם ושכנוע להסביר לקטין את היתרונות והחסרונות של תביעתו, והוא יוכל להחליט אם ייגש לתביעה או לא.
בהצלחה
עמל מרדכי עורכת דין
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר