שלום, הילד שלי הלך עד השנה לבי"ס דתי. כאשר התגרשתי מבעלי בשנה שעברה עברנו לעיר אחרת והוא החליט שהוא רוצה ללכת לתיכון בו החברים החדשים שלו הולכים ללמוד. אני בעד אבל בהסכם הגירושין חתמתי שאני מסכימה לחינוך דתי. האם בית המשפט יכול לקבל את רצון הילד ללכת לתיכון לא דתי? האם עצם זה שאני מסכימה למרות ההסכם הקודם יכול לעמוד לטובתו. מיותר לציין כי אביו מתנגד בתוקף לעניין. תודה, שלומית
שלומית שלום ,
באיזה חינוך (דתי או חילוני) יתחנך הילד כאשר יש מחלוקת בין ההורים?. שאלה זו מוכרעת על ידי בית המשפט, כאשר הוא משקלל את כל השיקולים שהובאו לפניו, והשיקול העיקרי הוא טובת הילד. בית המשפט יעשה דיון מעמיק במעמד שני ההורים, ידרוש חוות דעת של מומחים, (פסיכולוגים, עו"ס, פקידי סעד, מחנכים..), לפני כל החלטה.
ילד בתיכון לא יוכל על דעת עצמו להחליט לאיזה חינוך הוא ילך, אבל השופט ישוחח איתו, (או ישוחחו איתו אנשי מקצוע שימונו על ידי בית המשפט), ויתחשב מאד ברצונו של הילד בין מכלול השיקולים.
הסכם הגירושין מחייב את הצדדים, ולכן חתימה על ההסכם , המגבה חינוך דתי היא חשובה. על מנת לשנות החלטה זו, יש לפנות לבית המשפט שיבחן את נושא החינוך מחדש, ונטל ההוכחה על השינוי הוא על המבקש אותו.
יש לבחון היטב את הסכם הגירושין, היכן וכיצד הוא נחתם, ובעיקר באיזו ערכאה, האם בבית הדין הרבני או בבית משפט לענייני משפחה, לבדוק האם יש סמכות נמשכת וכו'. לשאלות אלו יש חשיבות לעניין באיזו ערכאה הנושא יידון מחדש.
בהצלחה
עמל מרדכי – עורכת דין
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר