שלום רב, אשמח למענה בהקדם לשאלתי- בני אמור היה להתחיל את שנת לימודיו ביום שלישי האחרון והוא עדיין בבית. הסיבה לכך היא שאנו ביקשנו לערער על ההחלטה שהוא צריך להיכנס לכתה מיוחדת בעקבות ציוניו הנכשלים. ואנו לא מוכנים לכך, ורוצים שיהיה בכתה רגילה. אנו מדברים, צועקים ואף אחד לא מקשיב לנו. ועכשיו הילד נפגע מזה שהוא עדיין בבית. האם יש משהו לעשות? האם צריך עו"ד במצב כזה לזרז הליכים????
דפי שלום ,
להורים קשה מאד לקבל החלטה של העברת הבן למסגרת שונה מהמסגרת הרגילה. ההחלטה של בית הספר על העברה כזאת, צריכה להסתמך על נתונים אובייקטיביים של התלמיד ואינה אמורה להיות שרירותית. בדרך כלל העברה נעשית לטובת הילד. החלפת מסגרת לקטנה יותר, תומכת יותר, עוזרת לילד ללמוד על פי היכולת והקצב שלו.
כהורים יש לכם זכות לערער על ההחלטה להעביר את הילד, גם אם ההחלטה נעשתה על ידי ועדת השמה או על ידי הצוות המקצועי של בית הספר. זכותכם להיפגש עם הפיקוח על בית הספר ולהעלות את כל טענותיכם , ולבקש לתת לילד ניסיון נוסף להתחיל מחדש ולשפר את הישגיו בבית הספר. יש לזכור כי מחובתכם כהורים לקיים את חוק חינוך חובה, ולא להשאירו בבית ללא מסגרת חינוכית. לכן מומלץ להידבר עם בית הספר ו/או הפיקוח בהקדם האפשרי על מנת להחזיר את הילד לבית הספר, כדי שידביק את הלימודים עם חבריו לכתה.
בהצלחה
עמל מרדכי- עורכת דין
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר