שלום רב, יש לי עסק עצמאי מצליח יחסית בתחום המזון, לאחרונה קיבלתי הצעה להכניס שותף, אני מתלבט בסוגיה זו, רציתי לדעת מה הסיכונים והיתרונות בצעד זה?
שלום דרור,
שאלת השאלות במקרה הזה היא: למה אתה רוצה להכניס שותף ומה סוג השותפות?
ללא מיקוד השאלה וקצת רקע, השאלה מאוד כללית בשביל מענה.
באופן מאוד כללי:
יתרונות שיכולים להיות - מנהל נוסף שמחויב מאוד לעסק כבעלים שצפוי להנות מרוויחו; מכירת חלק השותפות שלך אליו בכסף ובכך לעשות סוג של "אקזיט" קטן מהפעילות; אדם נוסף שנושא בסיכונים; הכנסת ידע מקצועי ועוד.
חסרונות: צורך לקבל החלטות עם אדם נוסף; תרומה שלא מצדיקה את השותפות וצורך להיפרד (וצורך מהותי במנגנוני היפרדות כדי לא לאבד את העסק); הכנסת תפיסות עולם שאינן מקובלות כ"בעלים" ועוד.
הכנסת שותף לעסק היא עסקה עם מורכבויות רבות ומומלץ לפנות לייעוץ עסקי/ארגוני כדי לוודא את ההצדקה וההשתלבות וייעוץ משפטי בכדי לערוך תיאום ציפיות ולהסדיר מנגנונים שונים בנוגע לקשר המשפטי המתמשך (קבלת החלטות, היפרדות, הוצאות, שכר, חלוקת רווחים ועוד).
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד אוראל הרשקוביץ
053-7315091
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
מומלץ להתייעץ עם עו"ד מוקדם ככל האפשר. יש להתאים את ההסכם בהתאם למבנה השותפות/החברה והמטרות. ...
המשך תשובה