האם מומלץ לרשום מיזם סטארט אפ בתחילת הדרך כחברה ברשם החברות או שניתן לפתוח תיק עוסק זעיר בינתיים? האם יש חלופה נוספת שיכולה להתאים לנסיבות הפרטניות שצוינו לעיל?
שלום ברק,
לרוב סטארטאפ כולל פיתוח של מוצר מסוים וקניין רוחני כזה או אחר.
בד"כ לוקח זמן עד שלמיזם כזה יש הכנסות, מה שמיתר לרוב רישום שלו מבחינת מס (עוסק זעיר/מורשה וכד').
עיתוי התאגדות של סטארטאפ הוא לרוב בקשר לקבלת השקעה כספית, העסקת עובדים או פיתוח קניין רוחני משמעותי. אז יש רצון שהפעילות של הסטארטאפ תרוכז בתוך יישות משפטית נפרדת מהמייסדים (חברה בע"מ). אגב, משקיעים נוהגים להשקיע רק במסגרת חברה, ולא לתת את הכסף לאדם פרטי (עוסק זעיר/מורשה וכד') או שותפות.
בתחילת הדרך, לרוב יזמים פועלים ללא התאגדות (למעט הסכם מייסדים בין היזמים כדי לוודא הסכמות על הפעילות, כגון: היקף זמן שכל אחד ישקיע, חלוקת אחוזים, מגנוני היפרדות, קניין רוחני, סודיות, אי תחרות וכד'). אלו באים לידי ביטוי אח"כ בהקמת חברה בע"מ.
אתה מוזמן להיות בקשר בפרטי אם נדרש לך מידע נוסף.
בהצלחה!
יואב
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד אוראל הרשקוביץ
053-7315091
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
ניר שלום, ככלל, העסקה ללא שכר ותנאים סוציאליים מנוגדת לחוקי המגן והראות הדין. על כל פנים, יש לבדוק את המקרה לגופו של עניין. מוזמן ליצור איתי קשר....
המשך תשובה