שלום, אני הגשתי בקשה לפטנט על מוצר טכנולוגי. אני מוכן עם מצגת הסבר על המוצר ורוצה להתחיל להיפגש עם משקיעים / אנשי מקצוע. 1.NDA- על איזה סעיף אסור לוותר? מה עדיף לא להציג למשקיע במצגת? 2.טכנולוגיה - האם נכון לחפש שותף / עובד בתשלום / בית תוכנה?...לפחות עד רמת ה MVP 3.כשאני פונה למשקיע והוא מקבל אחוזים תמורת כסף, איך אני בכלל יודע מה שווי הרעיון שלי? 4.כשמשקיע משקיע - האם הוא נחשב כחלק מהבעלות על הפטנט / המוצר / ההכנסות? איך זה עובד? 5. הקמת חברה - איך אני יכול להציע בכלל אחוזים אם עוד לא הקמתי חברה, מתי נכון להקים ומה התהליך? אני אשמח מאוד להתייחסותך למרות השאלות הכלליות. תודה רבה.
שלום אוהד,
אשתדל להשיב לשאלות ששאלות, במסגרת המגבלות של הפורום, בהתאם למספרי השאלות. מטבע הדברים, מתאפשר כאן רק מענה תמציתי ונקודתי (שאינו מהווה ייעוץ או חוות דעת מכל סוג).
1. סעיפים יסודיים בהסכם סודיות הם איסור שימוש וגילוי של המידע הסודי על ידי המשקיע, אי מתן זכויות מעצם הגילוי או התחייבות להסכם כזה או אחר, שהמידע נמסר As-Is וללא התחייבות ושכל הזכויות נשארות בידי המגלה. מעבר לזה, צריך לבחון פרטנית את השיח מול המשקיע (שלב השיחות, מהות המשקיע ועוד).
2. נושא עסקי שצריך לבחון, ההשלכות שונות ותלויות בשיקולים שונים (תקציב, מורכבות, היקפי עבודה ועוד).
3. השווי בשלבים הראשונים הוא לרוב נגזרת בין סכום ההשקעה לבין האחוז שמשקיע רוצה לקבל והשיח הוא סביב זה. לדוגמה: אם משקיעים 10 ש"ח בסטארטאפ תמורת 10% אחרי ההשקעה, אז אחרי ההשקעה הוא שווה 100 ש"ח ולפני ההשקעה היה שווה 90 ש"ח). קשה עד בלתי אפשרי להעריך שווי של סטארטאפ בתחילת הדרך.
4. משקיע לרוב ידרוש שכל הקניין הרוחני והזכויות (כגון בקשת פטנט וכד') יהיו בבעלות חברה והמשקיע ישקיע בחברה, תמורת מניות המשקפות אחוזים בחברה. כך שהיזמים והמשקיע יחזיקו בזכויות בחברה והיא זו שתחזיק הנכסים (כגון קניין רוחני).
5. יש כמה נסיבות בהן מקימים חברה, השקעה חיצונית היא אחת מהן. לכן בסמוך להשקעה, לרוב מקימים חברה, מעבירים את כל הנכסים והזכויות (כגון קניין רוחני), ואז משקיע רוכש מהחברה שהוקמה מניות חדשות שלה (בתמורה להשקעה שמעביר אליה) ובכך מחזיק בחלק מהמיזם והזכויות בו.
כמובן שכל נושא מהאמור לעיל הוא עניין לסוגיות שונות וחשובות שצריך לקבל עליהן ייעוץ פרטני בהתאם לנסיבות הרלוונטיות.
בהצלחה!
יואב
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד אוראל הרשקוביץ
053-7315091
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
גיא שלום, ככלל, לצורך פתיחת חברה ברשם החברות, צריך תקנון, הצהרת בעלי מניות ודירקטורים. כמובן שיש לבחון את המקרה לגופו של עניין, ולערוך את המסמכים הנדרשים , ולצרף מסמכים נוספים בהתאם לצורך....
המשך תשובה