שלום רב, אני עובד בחברת סטרטאפ כמנכ"ל, גיליתי שאחד המנכ"לים האחרים, מרמה בכל הקשור לכספי החברה. האם מותר לי לנקוט באמצעים מולו באמצעות עורכי הדין של החברה? תודה.
שלום מוטי,
התייחסת בשאלתך לכמה מנכ"לים, כך שלא ברור לי מה המבנה הארגוני והאם אתה או האדם השני מנכ"לים או סמנכ"לים וכד'.
במקרה של מעילה, מדובר בפעולה נגד החברה והיא צריכה לטפל בה. כפי שציינתי למעלה, לא ברור לי מה המבנה הארגוני ולכן לא ברור לי מי אמור להוביל את זה.
אם אתה המנכ"ל, התייעצות עם עוה"ד של החברה יכול להיות צעד נכון, בכדי לבחון את דרך הפעולה הנכונה במקרה זה, כמו גם עדכון דירקטוריון החברה (כמובן לא כולל אותו עובד, אם הוא דירקטור).
אם אתה לא המנכ"ל ומי שמועל בכספי החברה הוא המנכ"ל, יכול להיות שצריך לפנות לדירקטוריון החברה בכדי שיבחן מי יטפל במעילה אפשרית על ידי המנכ"ל. תלוי בקשר שלך עם עוה"ד של החברה, יכול להיות שהתייעצות איתו מתאימה.
מעבר לכך, העלאת האשמה בנוגע למעילה כספית היא חמורה וצריך לטפל בה בזהירות ועל בסיס עובדות שנאספו.
כמובן שאין לי אפשרות במסגרת פורום זה לייעץ או לחוות דעת, מבלי שאני מכיר את הנסיבות, מבנה החברה, מערכת היחסים ועוד. לכן, הדברים האמורים למעלה לא מהווים המלצה או ייעוץ.
בהצלחה!
יואב
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד אוראל הרשקוביץ
053-7315091
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
גיא שלום, ככלל, לצורך פתיחת חברה ברשם החברות, צריך תקנון, הצהרת בעלי מניות ודירקטורים. כמובן שיש לבחון את המקרה לגופו של עניין, ולערוך את המסמכים הנדרשים , ולצרף מסמכים נוספים בהתאם לצורך....
המשך תשובה