לקראת עריכת מו"מ בין יזם למשקיעים, הרצון של שני הצדדים הוא לחתום על הסכם שישקף את הרצונות שלהם אבל יצטרכו להיות ויתורים כי שיחות ראשוניות לא עזרו כדי להגיע להסכמה. האם צריך לנהל את כל המו"מ דרך בית משפט כדי להבטיח ששני הצדדים ימלאו אחרי ההסכם ויגבשו הבנות ביחד בשבילו?
שלום אלגביש,
מו"מ מתנהל בין הצדדים. בית משפט נדרש כדי לפתור מחלוקות, אבל לא גורם שמסייע בגיבוש הסכמים. לבימ"ש פונים כאשר לא מצליחים להגיע להסכמות ומעוניינים שמישהו יכריע ו"יכריח" את הצד השני לבצע/לחדול ממשהו.
ככל ואין הסכמות במהלך מו"מ לקראת הסכם, ניתן להיעזר ביועצים שונים כדי להגיע להסכמות. לרוב עורכי דין בתחום ההייטק וההון סיכון (כמונו למשל) מייעצים בעסקאות כאלו, בעיקר בכל הנוגע להסדרים המשפטיים בין הצדדים (כמות מניות, זכויות בעלי מניות, ניהול וקבלת החלטות וכד'). לעיתים מעורבים יועצים עסקיים שמסייעים בהיבטים עסקיים שונים.
אתה מוזמן לפנות בפרטי למידע נוסף.
בהצלחה!
יואב
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד אוראל הרשקוביץ
053-7315091
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
תמיר שלום, יש לבדוק את המקרה לגופו של עניין, ובין היתר, האם "הסדר הפרישה" עולה בקנה אחד עם טובת החברה. כמו כן, יש לבדוק את תקנון החברה וכד`....
המשך תשובה