שלום, בעריכת הסכמי אופציות עם עובדים של סטארט אפ חדש. על מה צריך לשים דגש? האם צריך להתייעץ עם עורך דין בתחום המסחרי או בתחום דיני העבודה בשביל לערוך הסכמים מסוג זה? תודה מראש.
שלום אלירן,
ישנם כמה דגשים למתן אופציות לעובדים. אחד הוא מסלול הענקת האופציות מבחינת מס והשני הוא תנאים שונים של האופציות.
בכדי להעניק לעובדים אופציות במסלול המטיב איתם מבחינת מס, יש לבצע כמה פעולות, כגון: עריכת תוכנית אופציות, הגשתה למס הכנסה והפקדת האופציות אצל נאמן (לפי הוראות סעיף 102 לפקודת מס הכנסה). הענקה במסלול כזה יכולה לחסוך לעובד עד כ-50% מס.
בנוסף, יש לקבוע את תנאי האופציות, שכן אלו מהוות תמריץ וחלק מתנאי התקשרות עם עובדים בסטארטאפ, לרוב עקב שכר נמוך יותר מאשר ניתן לקבל כשכירים במקום אחר.
אחד התנאים הבסיסיים הוא הבשלת האופציות: כמה אופציות ניתן לרכוש במועד מסוים, כדי לתגמל על הגעה ליעדים או הישארות לתקופה מסוימת. למשל: אופציות שמבשילו על פני 3 שנים בעצם מתמרצות עובד להישאר 3 שנים בעבודה בכדי להנות מכל האופציות.
מאחר ויש השלכות ומורכבויות שונות בקשר להענקת אופציות, מומלץ לפנות ולהתייעץ עם עו"ד המתמצא בתחום האופציות (לא כל עו"ד מסחרי בהכרח מתמצא בכך).
אתה מוזמן לפנות בפרטי למידע נוסף.
בהצלחה!
יואב
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד אוראל הרשקוביץ
053-7315091
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
גיא שלום, ככלל, לצורך פתיחת חברה ברשם החברות, צריך תקנון, הצהרת בעלי מניות ודירקטורים. כמובן שיש לבחון את המקרה לגופו של עניין, ולערוך את המסמכים הנדרשים , ולצרף מסמכים נוספים בהתאם לצורך....
המשך תשובה