חיפשתי קצת וראיתי כל מיני דוגמאות וניסוחים של הסכם מייסדים, אני וחבר פותחים סטארט אפ קטן ממש שקשור לאפליקציה בטלפון (אחת, לא כמה). האם יש סיכון בחתימה על הסכם מייסדים כזה באינטרנט?
שלום חנן,
הסכם מייסדים נועד להסדיר את מערכת היחסים המסוימת בינך לבין השותף/שותפים שלך. למען ההשוואה, זה כמו שמקרה רפואי לא מומלץ לאבחן באמצעות קריאה באינטרנט וכך גם לימוד עצמי על איך להחליף צנרת בבית.
אף שיש סעיפים שחוזרים על עצמם בצורה כזו או אחרת במסגרת טיוטות ופורמטים כאלה ואחרים, הניסיון והידע המקצועי נדרשים בזיהוי העניינים שעלולים הרלוונטיים לכם ובמקרה הפרטני שלכם להיות בעייתיים ו"לאיים" על המיזם כאשר תתקלו בהם. למשל: סתירות מול הסכמי העסקה/שירות קודמים, התחייבויות קודמות ועתידיות בעניין קניין רוחני, התחייבויות נכונות לזמן והשקעה, קיום/העדר מנגנוני היפרדות ועוד ועוד.
מאחר והסכם מייסדים הוא מסמך מהותי שצריך להסדיר מערכת יחסים לטווח ארוך ובנושא מהותי (מיזם/סטארטאפ/עסק שיקום) - מומלץ לקבל ייעוץ פרטני ומקצועי. כאשר עורכים את התהליך נכון, מסייעים למייסדים לחשוב ולהציף נושאים שונים שקשורים למחויבות העתידית שלהם למיזם ומערכת היחסים ביניהם. לא פעם זה מציף דברים שהצדדים לא חשבו עליהם או מגלים שהם חושבים עליהם באופן שונה מהותי. תיאום הציפיות שנערך במסגרת התהליך לקראת הסכם מייסדים הוא קריטי ובלעדיו מיזם מצוין יכול להיתקע ואף לא להבשיל בגלל אי הסכמה או התממשות חשיפה כזו או אחרת שהיה ניתן לטפל בה בתחילת הדרך.
אגב, קבלת ייעוץ מקצועי בקשר להסכם מייסדים היא אינה השקעה גדולה (ויש מגוון מחירים בשוק) בשביל הסדר והיציבות שהוא אמור להעניק לכם (אם עורכים את התהליך נכון).
בהצלחה!
יואב
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד אוראל הרשקוביץ
053-7315091
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
גיא שלום, ככלל, לצורך פתיחת חברה ברשם החברות, צריך תקנון, הצהרת בעלי מניות ודירקטורים. כמובן שיש לבחון את המקרה לגופו של עניין, ולערוך את המסמכים הנדרשים , ולצרף מסמכים נוספים בהתאם לצורך....
המשך תשובה