היי, חברת סטארט אפ חתמה על חוזה התקשרות עם ספק קיבלה מוצרים אחרים משתוארו לה. הצרה היא שבחוזה ההתקשרות אין תמונות של המוצרים אלא רק תיאור והמוצרים מתאימים לתיאור (אך הגיעו בנראות שונה לגמרי, קטנים מאוד ובצבעים מזעזעים). מה ניתן לעשות? האם שווה לתבוע או שזה רק יזיק לחברה?
שלום פיט,
נשמע מקרה שיכולות להיות בו מורכבויות שונות.
ציינת שהמוצרים עומדים בתיאור שלהם בהסכם, כלומר שעל פניו נקודת המוצא שקיבלתם את המוצרים שהזמנתם, והספק השלים לפי שיקול דעתו את הפרטים שלא תוארו.
ככל והדין הישראלי חל - חוק החוזים בארץ קובע שכאשר לא נקבע טיב או סוג נכס, יש לקיים את החוזה באמצעות "במתן נכס או שירות מסוג ומטיב בינונים" (סעיף 45 לחוק החוזים).
לרוב, במהלך עבודה לקראת אספקת מוצרים יש סקיצות, התכתבויות וכד'. אני יכול רק להניח שבמצב הזה לא הוחלפו טיוטות או תכתובות כאלו. אם אכן הדברים לא נדונו כלל ואין כל ראיה לכך (גם לא בתקופה שלפני חתימת ההסכם) - אכן הטענה להפרת ההסכם עלולה להיות מורכבת יותר.
מבחינת כדאיות פתיחת הליך משפטי - זה מאוד תלוי בנזק שנגרם (כספי, עיכובים וכד') והאם בנסיבות העניין ניתן להוכיח את זה. מעבר לכך, אם מדובר בספק שאינו ישראלי ויש צורך לנהל הליך משפטי בחו"ל - זה כמובן הופך מורכב ויקר יותר.
בכל מקרה, הדבר הנכון לעשות הוא כמובן לפנות לייעוץ משפטי פרטני בכדי לבחון את עובדות המקרה והאפשרויות העומדות בפניכם.
אתה מוזמן לפנות בפרטי בכדי להרחיב.
בהצלחה!
יואב
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד אוראל הרשקוביץ
053-7315091
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
נעמה שלום, ככלל, יש לערוך הסכם מייסדים, הסכם בעלי מניות , תקנון (הסכם עם החברה), גם בחברה משפחתית....
המשך תשובה