היי ברצוני לדעת האם הסכם מייסדים הוא בעל תוקף משפטי? כלומר, נניח ואחד השותפים של הסטארט-אפ של מקיים את התנאים שעליהם חתם בהסכם המייסדים עם שאר השותפים, האם קיימת לנו השותפים הזכות לתבוע אותו בבית משפט על הפרת הסכם?
שלום ולאד,
חוק החוזים בישראל קבוע שניתן להתקשר בהסכם מחייב משפטית בצורות שונות. בין היתר בכתב, אך גם בעל פה ובהתנהגות. ככל שניתן להוכיח שיש הסכמה בין הצדדים, נוצרת מערכת יחסית מחייבת מבחינה משפטית.
כמובן שככל שחותמים על הסכם כתוב, יש ראיה להסכם זה ולא צריך להוכיח את קיומו בעדויות של אנשים על הסכמות בעל פה או בהתנהגויות שונות. באופן כללי, בתי המשפט רואים במי שחתם על מסמך בכתב כמי שקרא, הבין והסכים לו.
כך גם לגבי הסכם מייסדים. ככל שנחתם, על פניו הוא מחייב את הצדדים וניתן לתבוע מכוחו. כמובן שיכולים להיות
חריגים שונים לתוקף הסכם וכן גם מגבלות אכיפה במקרים מסוימים, למשל: כאשר הסכם לא ברור או לא מפורט מספיק או כולל סתירות וכד'.
מומלץ שתפנה לייעוץ משפטי פרטני בכדי לקבל תשובה ספציפית למצב שלך והמשמעות שלו. אתה מוזמן לפנות בפרטי במידת הצורך.
בהצלחה!
יואב
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד אוראל הרשקוביץ
053-7315091
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
הסכם מייסדים הוא חוזה לכל דבר, בין מייסדי סטארט אפ. המטרה היא ליצור תאום צפיות בין הצדדים, ופתרונות משפטיים מוסכמים מראש. מוזמנת ליצור קשר. ...
המשך תשובה