אהלן. מותר להכניס בהסכם מייסדים סעיף שלפיו גם אם אחד השותפים עוזב הוא עדיין יוכל להחזיק במניות החברה בחלוקה שלא תיפול מהמניות של מי שנשאר בחברה? אלא אם כן הוא יבחר לוותר עליהם מרצונו כמובן.
שלום אשר,
מניות הן נכס קנייני לכל דבר. לכן, בהעדר הוראה אחרת, באופן כללי לא ניתן לקחת מאדם את מניותיו (כמו כל נכס אחר שמצוי בבעלותו).
לכן, בהסכמי מייסדים מכניסים הוראות שונות בהם מייסדים שעוזבים בנסיבות מסוימות נדרשים להעביר/למכור את מניותיהם לשותפים שנשארים, אחרת נשאר בעל מניות (לעיתים מהותי), גם כאשר אינו תורם לפעילות.
לכן לא מדובר ב"אסור או מותר". המצב הרגיל, ללא קביעה כזו או אחרת היא שבעל מניות, כבעל נכס, נשאר בעל מניות. מאחר ומניות מייסדים ניתנות כנגד תרומתם הצפויה בחברה, ככל והם עוזבים לפני מועד מסוים או הגעה לאבן דרך מסוימת (או כל הסדר רלוונטי אחר) - ישנם הסכמי מייסדים רבים הקובעים את המנגנון בו הם מחויבים להחזיר את המניות ("הנכס"), כדי להביא לחלוקה מחדש של המניות בין המייסדים בהעדר זה שפרש (ולא הגשים את הסיבה שלשמה ניתנו מניותיו).
זאת כל קצה המזלג. מומלץ לפנות לייעוץ משפטי מתאים ולוודא שהנושא מוסדר בצורה נכונה ומתאימה לצרכים שלכם.
בהצלחה!
יואב
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד אוראל הרשקוביץ
053-7315091
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
איתן שלום, אכן ישנם מספר סוגיות משפטיות שצריך לבחון כבר עם הקמת הסטארטאפ. אשמח לסייע, מוזמן ליצור קשר....
המשך תשובה