שלוש שנים לאחר גיוס הכספים וגיוס ההון האנושי, השותפות שלי ואני החלטנו ללכת כל אחת לדרכה ולפרק את השותפות בינינו, מה הפרוצדורה המשפטית לפירוק השותפות?
שלום אורנה,
תלוי אם אתן שותפות במסגרת חברה בע"מ, שותפות רשומה או שלא רשמתם תאגיד כלשהו.
במקרה ומדובר בחברה - יש לפרק לפי חוק החברות. ישנן כמה אפשרויות, מפירוק מרצון (כאשר יש את הרוב המתאים לפירוק) כאשר החברה יכולה לפרוע את התחייבויותיה תוך 12 חודשים, במצב שאינה יכולה לפרוע את התחייבויותיה כאמור או לבקש מבימ"ש לפרק את החברה (בנסיבות בהן זה מתאים או נדרש).
במקרה של שותפות - יש לפעול לפי פקודת השותפויות.
בעניינים אלו עליכן לפנות לעו"ד ולקבל ייעוץ פרטני לגבי האופן הנכון לכן.
מעבר לפרוצדורה, חשוב לסיים את הפעילות המשותפת בצורה מסודרת: לבדוק אם השותפות/חברה יכולה לפרוע את כל התחייבויותיה. במידה ולא - מומלץ להתייעץ עם עו"ד בהקדם מאחר ופירעון התחייבויות אחת לעומת אחרת עלולה להוביל לטענות כאלו ואחרות בדבר העדפת נושים ואחריות אישית.
מעבר לכך, לסיים את כל ההסכמים וההתחייבויות בצורה מסודרת, בין היתר עובדים, יועצים, ספקי שירות וכד'.
כאמור, מומלץ לכן לפעול לפירוק הפעילות המשותפת בליווי עו"ד. ישנם היבטים שונים שלא ניתן להסביר אותם במסגרת פורום וכמובן צורך לבחון את נסיבות המקרה הספציפיות שלכן בכדי לוודא שאתן לא משאירות אחריכן כל מיני עניינים שיתעוררו בהמשך.
בהצלחה!
יואב
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד אוראל הרשקוביץ
053-7315091
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
קובי שלום, האם נחתם הסכם מייסדים, בעלי מניות? כמובן שצריך לבדוק את המקרה לעומק וגפו של עניין. מוזמן ליצור קשר. ...
המשך תשובה