יש לי רעיון מקורי וחדש לאפליקציה נהדרת. איך אני יכול לשמור על הזכויות לרעיון זה? איך אני יכול לדאוג שלא יגנבו לי את הרעיון?
שלום אביעד,
אופן כללי, רעיונות אינם ניתנים להגנה, אלא דרך הביטוי שלהן. כלומר, רעיון למשל לאפליקציה לתיאום בין מכבסות לאנשים, מיוחדת ככל שתהיה, אינה מוגנת אלא האופן בו היא באה לידי ביטוי (מסכים, חוויית משתמש, קוד ועוד). כמובן שעצם מתן הרעיון למישהו יכול להוביל אותו לפיתוח מוצר שעלול להתחרות בעתיד.
אחת הדרכים לנסות ולהגן על רעיון כזה או אחר הוא להביא אותו לידי ביטוי. למשל באפליקציות: תיעוד המסכים והאפיון ואישור לגבי מועד המצאתם/פיתוחם מול עו"ד, בכדי שתהיה אפשרות בעתיד להוכיח שהם נוצרו לפני גורם אחר.
לעיתים יש אפשרות לרשום קניין רוחני המאפשר הגנה, כגון פטנטים, אך אפליקציות שלא כוללת פיתוח טכנולוגי חדש האופציה הזו לא תהיה רלוונטית.
כמובן שהתנהלות פרקטית של גילוי רק עיקרי הדברים הנדרשים, תחת הסכם סודיות, יכולה להקטין את הסיכוי שמישהו יעתיק את האלמנטים הרגישים של האפליקציה. עם זאת, לעיתים עצם הרעיון של האפליקציה הוא החדשני ולא בהכרח ניתן למנוע יישום שלו בדרך אחרת. כך שההבדל בין המוצרים הוא השיווק, חוויית משתמש וכד' ולא עצם קיומה של האפליקציה.
אני חושב שעליך לפנות לפגישת ייעוץ עם עו"ד (משרדנו או כל משרד אחר בתחום) בכדי לקבל מידע פרטני. כמובן שאין באמור כאן כדי להוות חוות דעת או ייעוץ מכל סוג.
בהצלחה!
יואב
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד אוראל הרשקוביץ
053-7315091
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
נעמה שלום, ככלל, יש לערוך הסכם מייסדים, הסכם בעלי מניות , תקנון (הסכם עם החברה), גם בחברה משפחתית....
המשך תשובה