אני רוצה לפרוש מחברה שהקמתי עם עוד שותף לפני שנתיים ולצאת לדרך חדשה. יש לי מניות בחברה שאת חלקן אני רוצה לשמור. אבל מוכן לחתום על כתב ויתור בהחלטות דירקטוריון. מה הדרך הנכונה לפעולה?
שלום יואב,
לפרישה מחברה שהקמת יכולות להיות השלכות שונות. בכדי לדעת בדיוק מה הדרך הנכונה עליך לפנות לייעוץ משפטי פרטני בכדי לבחון בדיוק מה המצב המשפטי.
הנה כמה דוגמאות לעניינים שיכולים לעלות:
1. ישנם מקרים שבהם עזיבה מפעילה מנגנון של רכישה חוזרת של מניותיך (ככל שחתמתם על הסכם בעניין). ככל שזה המצב, צריך לקחת זאת בחשבון, לבחון זאת ואולי לנהל מו"מ עם השותף הנוסף.
2. ככל שחתמתם על הסכם מייסדים אז יכול והתחייבת לא להתחרות בחברה. צריך לבחון מה היקף אותה התחייבות והאם היא מונעת ממך (על פניו) לפעול בתחום כזה או אחר. לעיתים, למשל, הסכם מייסדים צופה פעילות מסוימת וסטארטאפ/חברה פועלת בסוף בתחום אחר, אך ההסכם נותר ללא שינוי ומגביל פעילות בתחום שלא מפריע לחברה.
3. יש לעיתים גם עניין שיווקי/"הסברתי" על הסיבה שמייסד עוזב חברה. לעיתים זה יכול להעלות שאלות בקרב משקיעים, ספקים, לקוחות ועוד. בנסיבות מסוימות כדאי לוודא שאתה והשותף הנוסף מתואמים על ההסבר סביב העזיבה וגם עושים זאת בצורה ששומרת על תדמית החברה (ככל שרלוונטי).
וכך כמובן יכולות להיות סוגיות שונות ומגוונות שרק בייעוץ פרטני אפשר לעלות עליהן ולבחון האם הן דורשות התייחסות.
אתה מוזמן לפנות בפרטי ככל שתרצה מידע נוסף.
בהצלחה!
יואב
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד אוראל הרשקוביץ
053-7315091
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
הסכם מייסדים הוא חוזה לכל דבר, בין מייסדי סטארט אפ. המטרה היא ליצור תאום צפיות בין הצדדים, ופתרונות משפטיים מוסכמים מראש. מוזמנת ליצור קשר. ...
המשך תשובה