שלום, אני יזם בתחום האנרגיה. לאחרונה פניתי אל מספר יועצים לשם קידום הפרויקט. כמקובל, ביקשתי מהם לחתום על הסכם סודיות. אחד הסעיפים שבהסכם מציין כי 'תוקפה של הסכם זה הוא ללא הגבלת זמן...'. חלק מן היועצים ביקש שאגביל את ההתחייבות ל 2-3 שנים. אני חושש לעשות זאת שכן המיזם טרם מוגן בפטנט. האם חששותיי לגיטימיות? מהו 'תוקף ההתחייבות' המקובל בהסכמים מסוג זה? תודה
שלום אביעד,
החשש שלך אכן מוצדק. התחייבות לשמירת סודיות למשך 2-3 שנים אומרת, בעצם, שהצד השני יהיה חופשי לעשות שימוש במידע בחלוף תקופה זו.
ההנחה היא שבמהלך תקופה זו תפעל להגנה על המצאות רלוונטיות באמצעות הגשת בקשה לרישום פטנט, וככל שלא עשית זאת - לא יסכימו להגביל את עצמם מעבר לכך.
תקופה של שנתיים עלולה להיות קצרה.
באופן כללי הייתי שואף לתקופה של 5 שנים, אף שזה לא בהכרח נכון במקרה הספציפי שלך.
מאחר ואין באמור בפורום משום ייעוץ, מומלץ לך לפנות לייעוץ משפטי פרטני וקבל גם נוסח הסכם סודיות מקצועי וגם ייעוץ לגבי אופן ההתקשרות בהסכם סודיות. יש הנחה כי הסכמי סודיות הם "סטנדרטיים", אך הם יכולים להפוך מאוד מהותיים אם עורכים אותם בצורה לא מקצועית.
בהצלחה!
יואב
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד אוראל הרשקוביץ
053-7315091
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
נעמה שלום, ככלל, יש לערוך הסכם מייסדים, הסכם בעלי מניות , תקנון (הסכם עם החברה), גם בחברה משפחתית....
המשך תשובה